Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Hvila a Salonen posilnili Michalovce, útok je kompletný

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Samuel Salonen je už treťou fínskou posilou nováčika TL.

Michalovce 21. júna (TASR) - Vedenie tipsportligového klubu HK Dukla Ingema Michalovce angažovalo útočníkov Lukáša Hvilu a Samuela Salonena. Nováčik najvyššej súťaže o tom informoval prostredníctvom facebooku s dodatkom, že príchodom 37-ročného Hvilu uzavrel posilňovanie ofenzívy.

Hvila obliekal dres Michaloviec už v úvode sezóny 2017/2018, vtedy však klub pôsobil v druhej najvyššej súťaži. Skúsený útočník bol v ročníku 2018/2019 hráč Žiliny, s ktorou neuspel v baráži o Tipsport Ligu v sedemzápasovej sérii s Michalovcami. V sezóne odohral celkovo 59 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 19 gólov a 28 asistencií. Pre popradského rodáka pôjde o siedme pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži. V nej už hral aj za Poprad, Košice, Zvolen, Banskú Bystricu, Žilinu a Nové Zámky.

Samuel Salonen je už treťou fínskou posilou nováčika TL. Pre 25-ročného krídelníka pôjde o prvé pôsobisko mimo Fínska. V seniorskej kariére pôsobil najmä v druhej najvyššej fínskej súťaži (Mestis). V sezóne 2018/2019 v nej odohral za KeuPa HT 15 zápasov, v ktorých získal 13 kanadských bodov (3+10).