Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

V kádri hokejovej Žiliny nastali čistky

Hokejisti Žiliny pred zápasom 29. kola hokejovej Tipsport extraligy MŠK DOXXbet Žilina - HK Poprad v Žiline 30. novembra 2014. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Žilinčania od začiatku prípravy na prebiehajúci ročník vystriedali na súpiske už niekoľko desiatok hráčov.

Žilina 5. decembra (TASR) - Kvarteto Jan Dlouhý, Jaroslav Kristek, Josef Jindra a Lukáš Martinka opustilo káder hokejového extraligistu MsHK DOXXbet Žilina. Ako pre TASR uviedol generálny manažér Imre Valášek, vedenie klubu sa so všetkými dohodlo na ukončení spolupráce a v najbližších dňoch sa stratu skúsených hráčov bude snažiť nahradiť.

Žilinčania od začiatku prípravy na prebiehajúci ročník vystriedali na súpiske už niekoľko desiatok hráčov. Zmeny sa dotkli aj trénerského postu, Jozefa Zavadila nahradil vo funkcii Peter Mikula, ktorý v sezóne 2012/2013 doviedol HKM Zvolen k majstrovskému titulu. Ani nový impulz však nepomohol "vlkom" natoľko, aby sa odlepili z dna extraligovej tabuľky. "Potvrdzujem, že títo štyria hráči už za Žilinu nehrajú. Dohodli sme sa tak," uviedol pre TASR Valášek.

Odchod kvarteta skúsených hokejistov na čele s najproduktívnejším Kristekom (23 bodov) tak prinesie so sebou ďalšie zmeny v žilinskej kabíne. "V najbližšej dobe sa rozhliadneme po hráčoch, ktorí by mali odchádzajúcu štvoricu nahradiť. Už je najvyšší čas stabilizovať káder," dodal Valášek.

Podľa jeho ďalších slov verí vedenie oslabenému tímu, ktorý by mal aj bez odchádzajúcich lídrov dokázať, že na to má. "Súčasní hráči majú našu dôveru. Teraz majú šancu ukázať, že právom patria do mužstva a potiahnu Žilinu práve oni," dodal Imre Valášek.

Žiline patrí v tabuľke Tipsport extraligy priebežná 9. priečka s osembodovou stratou na 8. miesto zaručujúce účasť v play off.