Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Zvolen znova bodoval pod Javorčíkom, mužstvo chce viesť aj v utorok

Na snímke dočasný tréner HKM Zvolen Norbert Javorčík sleduje zápas 28. kola Tipos extraligy HC '05 Banská Bystrica – HKM Zvolen v Banskej Bystrici 22. decembra 2023. Foto: TASR - Ján Krošlák

Norbert Javorčík dostal poverenie viesť Zvolen na trénerskom poste pokým vedenie klubu nenájde nového kormidelníka po odchode dvojice Peter Oremus – Andrej Kmeč.

Banská Bystrica 23. decembra (TASR) – Hokejisti Zvolena pod taktovkou dočasne vymenovaného trénera Norberta Javorčíka bodovali v druhom stretnutí v rade. Po domácom triumfe nad lídrom zo Spišskej Novej Vsi siahali na tri body aj v derby na ľade Banskej Bystrice. Prišli o ne 63 sekúnd pred koncom, keď inkasovali počas súperovej hry v šestici bez brankára na 2:2 a po predĺžení nezvládli samostatné nájazdy. Uspokojiť sa tak museli s bodom.

"Bol to veľmi rýchly, kontaktný hokej z oboch strán. Myslím si, že sme hrali dobre, len ma mrzí, že sme to v závere neudržali. Dostali sme gól a v nájazdoch sa nám to bohužiaľ nepodarilo strhnúť na našu stranu a vyhrať. Ja som mal viacero šancí na hokejke, ale nepadlo nám to tam. V oboch zápasoch pod trénerom Javorčíkom sme predviedli dobré výkony, nemáme sa za čo hanbiť, len by to chcelo trošku viac efektivity, to by nám neuškodilo a možno aj trochu viac toho šťastíčka na konci," vyjadril sa po prehre v nájazdoch útočník hostí Marek Hecl, ktorý otváral skóre derby stretnutia pod Urpínom. Hoci jeho tím viedol 2:0, netešil sa napokon ani z dvoch bodov. K atmosfére na zaplnenom štadióne ešte dodal: "Fanúšikovia si určite prišli na svoje, či už bystrickí alebo naši. Bystrickí sú samozrejme šťastnejší, taký je šport, škoda, že sme to nezvládli, ale ideme ďalej.

Norbert Javorčík dostal poverenie viesť Zvolen na trénerskom poste pokým vedenie klubu nenájde nového kormidelníka po odchode dvojice Peter Oremus – Andrej Kmeč. Mužstvo pod vedením dočasného kouča bodovalo v druhom stretnutí v rade a bolo veľmi blízko k trom bodom. "Darilo sa nám zlepšovať. V prvej tretine sme mali streleckú prevahu, ale neboli sme s ňou spokojní. V druhej tretine sme sa v niektorých veciach zdvihli, ale zrážali nás individuálne a systémové chyby. V tretej tretine to bol najlepší výkon, dostali sme síce gól v závere, ale mužstvo v tretej tretine urobilo veľmi veľa, aby zápas vyhralo. Nie sme frustrovaní z výkonu, výsledok nás samozrejme mrzí, ale zlepšenie sa v tretej tretine, systém a ochota plniť určité veci bola veľmi slušná. Siahali sme po víťazstve, máme iba jeden bod, ale berieme si z tohto duelu pozitíva a ideme ďalej. Teraz je v šatni veľký smútok, ale do tej tretej tretiny sme dali aj emócie aj srdce," skonštatoval Javorčík, ktorý nateraz nedostal ponuku viesť extraligový tím mužov natrvalo. K aktuálnej situácii povedal: "Som rád, že som dostal možnosť robiť s takýmito hráčmi a tímom. S vedením komunikujem na dennej báze o situácii. My sa teraz s kolegom Andresonsom snažíme dostať z hráčov to najlepšie a samozrejme im aj z nás odovzdať to najlepšie. Na Štefana by som mal znovu stáť na lavičke, budem rád, ak mužstvo povediem, ale ak vedenie privedie nového trénera, je to odkomunikované. Aj to sa môže stať, taká je dohoda.“