Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

V Bánovciach nad Bebravou sa zrazila dodávka s vlakom

Bánovskí hasiči zasahovali pri dopravnej nehode dodávky a osobného motorového vlaku, ku ktorej došlo na železničnom priecestí na Trenčianskej ceste v Bánovciach nad Bebravou v pondelok 28. júla 2014. Foto: TASR/KR HaZZ Trenčín

Vlaková súprava tlačila dodávku po zrážke ešte približne 180 metrov od priecestia.

Bánovce nad Bebravou 29. júla (TASR) - Bánovskí hasiči zasahovali pri pondelkovej (28.7.) dopravnej nehode dodávky a osobného motorového vlaku, ku ktorej došlo na železničnom priecestí na Trenčianskej ceste v Bánovciach nad Bebravou. Nehodu, pri ktorej nikto neutrpel zranenie, hasičom nahlásili krátko po 17.30 h. Informoval dnes TASR hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

"Hasiči po príchode na ohlásené miesto zistili, že ide o zrážku dvojvozňového lokálneho motorového vlaku a dodávkového vozidla Fiat Ducato, ktoré vlaková súprava po zrážke tlačila ešte približne 180 metrov od priecestia. Pri udalosti nikto zo 17 cestujúcich z vlaku ani vodič dodávky neutrpel zranenie," uviedol Petrík.

Podľa jeho ďalších slov bánovskí hasiči vykonali prieskum rušňa spolu s vozňom a preverili zdravotný stav cestujúcich, ktorým pomohli z vlaku bezpečne vystúpiť. "Po odtiahnutí vlakovej súpravy urobili na postihnutej dodávke protipožiarne opatrenia a skontrolovali prípadný únik prevádzkových kvapalín," dodal.

Bánovskí hasiči zasahovali pri dopravnej nehode dodávky a osobného motorového vlaku, ku ktorej došlo na železničnom priecestí na Trenčianskej ceste v Bánovciach nad Bebravou v pondelok 28. júla 2014.
Foto: TASR/KR HaZZ Trenčín