Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Bánovskú škôlku na Ulici 9. mája rekonštruujú za vyše 420.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Caban

Na realizáciu investície získala radnica zdroje z Operačného programu Kvalita životného prostredia.

Bánovce nad Bebravou 2. mája (TASR) - Materská škola (MŠ) na Ulici 9. mája v Bánovciach nad Bebravou prechádza väčšou rekonštrukciou. Práce za viac ako 420.000 eur majú za cieľ zníženie energetickej náročnosti objektu, informoval hovorca mesta Miroslav Schlesinger.

Práce, s ktorými dodávateľ začal v polovici apríla, pozostávajú z rekonštrukcie obvodového plášťa, strešného plášťa, výmeny okien, ako aj ďalších rekonštrukcií vedúcich k zlepšeným teplotechnickým charakteristikám MŠ. "Projekt prinesie výrazné úspory prevádzkových nákladov a značnou mierou prispeje k ochrane životného prostredia znížením emisií znečisťujúcich látok," uviedol primátor Marián Chovanec.

Podstatným faktom tiež podľa neho je, že ide o verejnoprospešný projekt s pozitívnym vplyvom na životné prostredie, ktorý trvalo rieši problém vysokej energetickej náročnosti verejnej budovy. "Jeho realizácia určite prispeje k zlepšeniu kvality výchovného procesu a života detí," dodal.

Po ukončení projektu mesto očakáva reálne zníženie spotreby energie pri prevádzke verejných budov MŠ prostredníctvom realizácie optimálnej kombinácie opatrení na úsporu energie vyplývajúcich z energetického auditu.

Na realizáciu investície získala radnica zdroje z Operačného programu Kvalita životného prostredia. "Celkové náklady projektu sú vo výške 428.508,27 eura. Európska únia sa podieľa 85, štát desiatimi a mesto piatimi percentami z celkových nákladov," vyčíslil Schlesinger.