Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnické kultúrne leto bude nosným podujatím letnej turistickej sezóny

Zámok v Bojniciach Foto: TASR

Pripravený je celý rad kultúrnych podujatí.

Bojnice 27. februára (TASR) - Letnú turistickú sezónu v Bojniciach tento rok otvorí Kultúrne centrum (KC) Bojnice v predvečer 1. mája tradičným stavaním mája s ľudovou veselicou na Hurbanovom námestí, nosným podujatím celej sezóny bude Bojnické kultúrne leto. Informovala o tom na zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) riaditeľka KC Bojnice Emília Belianska.

Ako priblížila, KC na tento rok pripravilo celé spektrum kultúrnych podujatí, nielen pre domáce obyvateľstvo, ale i pre návštevníkov mesta. "Aby mali možnosť tráviť čas nielen v prírode, na kúpalisku, zámku, ale i kultúrne," podotkla.

Po tradičnom stavaní mája budú dva nasledujúce víkendy patriť jarmokom, letná turistická sezóna bude zameraná na podujatie Bojnické kultúrne leto, v rámci ktorého centrum pripravilo festival vážnej hudby Bojnické hudobné leto. Festival potrvá od júna do augusta, tento rok sa uskutoční na dvoch miestach - v KC a na Bojnickom zámku. "Vzhľadom na to, že v Huňadyho sále Bojnického zámku prebieha rekonštrukcia, priestory budú sprístupnené až v júli a legislatívne všetko musí byť ošetrené, v júni sa budú koncerty konať s najväčšou pravdepodobnosťou v kongresovej sále a od júla budú koncerty v Huňadyho sále, pokiaľ teda bude podpísaná zmluva s generálnym riaditeľom Slovenského národného múzea," objasnila Belianska.

Za magnet festivalu vážnej hudby označila riaditeľka KC otvárací koncert - galaprogram. "Počas leta vystúpi aj Muchovo kvarteto, dávame priestor i domácim účinkujúcim - Veronike Mihálkovej a Lukášovi Píšovi, známemu klaviristovi, ktorý získal ocenenia na mnohých súťažiach doma i v zahraničí," priblížila niektorých účinkujúcich Belianska.

Záver letnej turistickej sezóny v Bojniciach bude patriť oslavám 70. výročia SNP a záverečnému koncertu Bojnického hudobného leta.