Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnický zámok bude patriť všetkým zamilovaným

Bojnický zámok Foto: TASR/Pavol Remiáš

Najmä pre zamilované páry je určené pripravované podujatie Slovenského národného múzea (SNM) – Múzea Bojnice pod názvom Valentínsky víkend na zámku.

Bojnice 26. januára (TASR) - Najmä pre zamilované páry je určené pripravované podujatie Slovenského národného múzea (SNM) – Múzea Bojnice pod názvom Valentínsky víkend na zámku. Tento rok ponúkne ďalší príbeh jedného z párov z histórie zámku. Inscenované nočné prehliadky budú môcť návštevníci absolvovať od piatka 13. februára do nedele 15. februára.

"Vo svetle sviečok a faklí si budú môcť páry prejaviť svoju lásku a vyskúšať jej vytrvalosť v rôznych dávnych hrách z čias bohatého rodu Turzo. Prenesú sa na koniec 15. storočia do komnát hradu, v ktorých sa pripravuje svadba dcéry palatína Uhorska Stanislava III. Evy Turzovej so Štefanom Pogránim. Stanú sa vzácnymi hosťami na ich svadobnej veselici," priblížila kultúrno-propagačná manažérka SNM - Múzea Bojnice Petra Gordíková.

Návštevníci si spoločne so vznešeným zamilovaným párom vyskúšajú svoju vernosť, odovzdanosť, záujem o milovanú osobu. "Naučia sa tiež šermovať, tancovať renesančné tance či v hradnej kuchyni namiešať elixír lásky s Annou Rosinou, Evinou matkou, ktorá bola považovaná za chýrnu bosorku," dodala Gordíková.