Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnický zámok zdobí až 150 vianočných stromčekov

V znamení lásky, krásy a nádeje sa nesú tohtoročné Vianoce na zámku, podujatie, ktoré pripravilo Slovenské národné múzeum (SNM)- Múzeum Bojnice. Návštevníci si môžu prezrieť vyzdobené komnaty zámku a vypočuť si vianočné príbehy do 6. januára 2015. Na snímke anjeli s Mikulášom v Huňadyho sále. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Návštevníci si môžu prezrieť vyzdobené komnaty zámku a vypočuť si vianočné príbehy do 6. januára 2015.

Bojnice 10. decembra (TASR) - V znamení lásky, krásy a nádeje sa nesú tohtoročné Vianoce na zámku, podujatie, ktoré pripravilo Slovenské národné múzeum - Múzeum Bojnice. Návštevníci si môžu prezrieť vyzdobené komnaty zámku a vypočuť si vianočné príbehy do 6. januára 2015.

"Vianoce na zámku 2014 sa nesú v znamení lásky, krásy a nádeje, čo vlastne predstavuje naozaj romantický anjelsky svet, ktorí ľudia zažijú naživo v expozícii Bojnického zámku. Nóvum je, že v rámci expozície v každej miestnosti nie sú už len jeden či dva stromčeky, ale je ich omnoho viac, dokopy je v Bojnickom zámku ozdobených 150 vianočných stromčekov," uviedol pre TASR režisér podujatia Vojtech Bartko.

Ako ďalej priblížil, návštevníci na prehliadke stretnú krásnych anjelov, ktorí predstavujú lásku, krásu a nádej. "Každoročne nesmieme zabudnúť na svätého Mikuláša, ktorý tento rok zavítal na zámok a teší sa na každé jedno malé dieťatko, pre ktoré má pripravenú sladkú dobrotu," dodal.

Múzeum je pre verejnosť otvorené denne okrem pondelkov a termínov 24. a 25. decembra a 1. januára 2015.

Fotogaléria výzdoby