Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Tvorivé dielne: Deti v Prievidzi sa zoznámia s mnohými osobnosťami

Ilustračné foto Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Tvorivé dielne sa budú konať vždy v piatok od 9.00 h do 11.00 h.

Prievidza 6. júla (TASR) - S prácou umelcov, skutkami zbojníka, panovníka či fiktívnej postavy z románu sa budú môcť zoznámiť deti počas tvorivých dielní, ktoré pre ne pripravilo na leto Regionálne kultúrne centrum (RKC) v Prievidzi. Podujatia pod spoločným názvom Diel(ň)a slávnych budú môcť navštíviť každý piatok, a to od 8. júla do 26. augusta.

"Počas piatkových dopoludní sa deti zoznámia s Pablom Picassom, Marcom Chagallom, Sherlockom Holmesom, Svätoplukom, bratmi Wrightovcami, Coco Chanel, Jurajom Jánošíkom i Charlesom Darwinom," vymenovala Monika Bartušová z RKC v Prievidzi.

Priblížila, že malí tvorcovia sa počas prázdnin v RKC v ateliéri modernej maľby premenia na umelcov, naučia sa maľovať na sklo, zahrajú sa na detektívov a zistia, čo všetko sa dá upliesť. "V auguste zase vyrobia svoje vlastné lietadlá, naučia sa šiť, vyšívať a tancovať zbojnícky tanec. Prázdniny zakončí evolučná teória v praxi. Vďaka hudobnej škole Yamaha sa zase naučia, akú hudbu počúvali osobnosti našich dielničiek. A bude to nielen o notách a nôtach," doplnila.

Tvorivé dielne sa budú konať vždy v piatok od 9.00 h do 11.00 h. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je jeho hlavným partnerom.