Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Dobrovoľní hasiči v Považskej Teplej budú mať novú hasičskú zbrojnicu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pre výjazd hasičského vozidla na cestu tretej triedy osadia aj nové dopravné značenie.

Považská Bystrica 3. októbra (TASR) – Dobrovoľní hasiči v považskobystrickej mestskej časti Považská Teplá budú mať novú hasičskú zbrojnicu. Pristavia ju k súčasnému kultúrnemu domu, mesto do jej výstavby investuje 28.700 eur a hotová by mala byť do konca novembra.

Podľa hovorkyne mesta Ivety Kováčikovej dobrovoľní hasiči z Považskej Teplej využívali doteraz len prenajaté priestory, nemali ani vlastnú garáž. "Garáž bude slúžiť aj ako odkladací priestor pre vybavenie dobrovoľných hasičov. Prístavba je navrhnutá ako prízemný jednopodlažný objekt jednoduchého pôdorysného tvaru o rozmeroch približne 6,5 x 12 metrov, prekrytá bude plechovou krytinou, bude mať výsuvné dvere. Z dvora je situovaný pohotovostný vstup, respektíve únikový východ," skonštatovala Kováčiková.

Pre výjazd hasičského vozidla na cestu tretej triedy osadia aj nové dopravné značenie. Pribudnú dopravné značky s dodatkovou tabuľou, súčasťou značenia bude aj osadenie zrkadla oproti výjazdu, aby bolo auto pri výjazde viditeľné aj z miestnej komunikácie a aby vodič hasičského auta videl aj na miestnu komunikáciu.

Na mieste, kde by mala už onedlho vyrásť hasičská zbrojnica, bolo doteraz detské ihrisko, ktoré premiestnia svojpomocne dobrovoľní hasiči. Nové miesto pre detské ihrisko vybrali spolu s výborom mestskej časti. "Jednotlivé prvky z neho sme šetrne povyberali s tým, že ich opätovne osadíme na opačnú stranu kultúrneho domu tak, aby boli deťom opäť k dispozícii," vysvetlil člen Dobrovoľného hasičského zboru v Považskej Teplej Anton Špindor.