Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Farebný svet na Trenčianskom hrade prináša diela vyrobené z lega

Trenčiansky hrad Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Návštevníci sa môžu tešiť aj na model Trenčianskeho hradu s rozmermi tri krát 2,5 metra. Jeho autor ho staval približne päť mesiacov.

Trenčín 8. novembra (TASR) – Modely dopravných prostriedkov, postavičky, známe stavby, vesmírne lode, vlaky a mestá prináša výstava Farebný svet zo stavebníc Lego na Trenčianskom hrade. Diela z najobľúbenejšej stavebnice sveta si môžu návštevníci pozrieť v hradnej kasárni až do 29. januára budúceho roka.

Ako TASR informoval Peter Pastier z oddelenia marketingu Trenčianskeho múzea, výstava dokumentuje aj historický vývoj lega, a to od tridsiatych rokov 20. storočia, kedy stavebnica ešte nebola z plastových malých kociek, ale z dreva.

„Návštevníci sa môžu tešiť aj na model Trenčianskeho hradu s rozmermi tri krát 2,5 metra. Jeho autor ho staval približne päť mesiacov. Pre deti sú pripravené dva hracie boxy v detskom kútiku, ale aj tri samostatné súťaže, vďaka ktorým môžu vyhrať stavebnicu,“ priblížil Pastier s tým, že výstava je na druhom poschodí kasární otvorená pre verejnosť denne od 9.00 do 15.30 h.