Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Klub dôchodcov v Handlovej funguje už 30 rokov

Ilustračná snímka Foto: TASR - Ján Lašák

V súčasnosti združuje 52 členov, z ktorých niektorí sa aktívne zapájajú do riešenia problémov v baníckom meste.

Handlová 11. novembra (TASR) - Handlovské denné centrum Klub dôchodcov si v týchto dňoch pripomenulo 30. výročie svojho založenia. V súčasnosti združuje 52 členov, z ktorých niektorí sa aktívne zapájajú do riešenia problémov v baníckom meste, informovala TASR hovorkyňa Handlovej Viktória Moravčíková Timurová.

"Klub dôchodcov je v súčasnosti partnerom mesta. Jeho členovia sa zúčastňujú na všetkých kultúrno-spoločenských podujatiach organizovaných mestom, problémy verejnosti a mesta riešia na Rade starších, ktorú vedie zástupca primátora Dušan Klas," uviedla Moravčíková Timurová. Pripomenula, že témou stretnutí v rámci rady býva vzájomná informovanosť o výstupoch z rokovaní mestského zastupiteľstva, mestskej rady, komisií mesta alebo zámeroch samosprávy. "Rada starších pripomienkuje dokumenty mesta, tiež sa podieľa na príprave projektov," doplnila.

Medzi aktivity Klubu dôchodcov tiež patrí organizovanie výstav, výletov či navštevovanie dlhodobo chorých. "Svoje výročie si pripomenul v uplynulých dňoch aj galaprogramom, na ktorom ocenili jeho najvýznamnejších členov," priblížila Moravčíková Timurová.

Denné centrum bolo zriadené v bývalom rodinnom dome na Ulici SNP. Rekonštrukcia sa začala formou brigádnickej pomoci vo februári 1985 a práce boli ukončené v máji 1986. Spoločne sa odpracovalo 1225 hodín. "Slávnostnému odovzdaniu Klubu dôchodcov predchádzalo stretnutie dôchodcov so zástupcami mesta na bývalom mestskom národnom výbore (MsNV). Zariadenie slávnostne odovzdal do užívania vtedajší predseda MsNV Jozef Juríček za účasti zástupcov Handlovej a Prievidze, a samozrejme, tých, pre ktorých bola budova určená – handlovských dôchodcov," dodala hovorkyňa mesta.