Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Hasiči si v Nedožeroch-Brezanoch precvičili záchranu topiacej sa osoby

Na snímke záchrana topiacej sa osoby na vodnej nádrži v Nedožeroch-Brezanoch v pondelok 29. januára 2024. Foto: TASR - KR HaZZ v Trenčíne

Figurant sa nachádzal uviaznutý vo vodnom prostredí približne 25 metrov od brehu, opísal Petrík.

Nedožery-Brezany 30. januára (TASR) - Prievidzskí hasiči si na vodnej nádrži v Nedožeroch-Brezanoch (okres Prievidza) precvičili záchranu osoby, pod ktorou sa preboril ľad a topila sa. Previerkové cvičenie absolvovali v pondelok (29. 1.). TASR o tom v utorok informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

"Figurant sa nachádzal uviaznutý vo vodnom prostredí približne 25 metrov od brehu. Príslušníci HaZZ, vybavení povodňovými oblekmi a istení lanom, sa k nemu priblížili, zaistili ho a v spolupráci s hasičmi na brehu bezpečne vytiahli z vodnej nádrže," opísal Petrík.

Po tom, ako si všetci príslušníci HaZZ vyskúšali rôzne spôsoby záchrany a transportu zachraňovanej osoby z vodného prostredia na breh, si podľa neho následne precvičili postupy poskytovania predlekárskej prvej pomoci pri hypotermii, ku ktorej často dochádza práve u osôb zachraňovaných z ľadovej vody.