Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

V Bánovciach nad Bebravou bude nové Centrum aktívneho relaxu a zábavy

Ilustračné foto Foto: TASR/Alexandra Moštková

Škola uspela spomedzi troch projektov z obvodu Bánovce nad Bebravou.

Bánovce nad Bebravou 4. júla (TASR) - Centrum aktívneho relaxu a zábavy vznikne v areáli Materskej školy (MŠ) na Ulici J. A. Komenského v Bánovciach nad Bebravou. Škôlka na svoj zámer získala financie z programu, ktorý bol zameraný na podporu projektov na revitalizáciu prostredia, podporu vzdelávania, zdravého životného štýlu alebo znevýhodnených sociálnych skupín.

"Projekt je zameraný na vybudovanie zóny pre realizáciu vzdelávacích i záujmových aktivít, pre oddych a relax detí, rodičov i širšej komunity. Detský záhradný altánok s kresliacou tabuľou nielen obohatí a skrášli školskú záhradu, ale hlavne vytvorí priestor pre podporu zdravého životného štýlu detí, aktivít realizovaných na čerstvom vzduchu v školskej záhrade," priblížila riaditeľka MŠ na Ulici J. A. Komenského v Bánovciach nad Bebravou Božena Považanová.

Škola uspela spomedzi troch projektov z obvodu Bánovce nad Bebravou, ktoré postúpili do hlasovania zákazníkov v rámci programu Nadácie Tesco. Od verejnosti získala najviac hlasov a od nadácie dostala šek na 1300 eur, informoval hovorca bánovskej radnice Miroslav Schlesinger.

"Som rád, že máme v meste také aktívne riaditeľky, akou je aj pani Považanová. Verím, že postupne každá naša škôlka aj škola uspeje či už v tomto, alebo v obdobnom projekte. Mesto je stále ústretové k deťom, o čom svedčia aj naše aktivity v oblasti prevencie a bezpečia," skonštatoval primátor mesta Marián Chovanec.