Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Na Morovnianskom sídlisku v Handlovej chcú vybudovať oddychový areál

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Handlovská radnica má záujem investíciu financovať z fondov Európskej únie, pravdepodobne cez Integrovaný regionálny operačný program.

Handlová 17. júna (TASR) - Revitalizáciu vnútrobloku na Morovnianskej ceste v podobe jeho prestavby na viacúčelovú oddychovú a športovú zónu plánuje handlovská samospráva. Podobný priestor na najväčšom sídlisku v baníckom meste totiž podľa nej chýba, s projektom, ktorý pripravuje, sa chce uchádzať o mimorozpočtové zdroje.

"Malo by ísť vlastne o revitalizáciu vnútrobloku. Na našom najväčšom sídlisku v Handlovej, na Morovnianskej ceste máme taký priestor, ktorý by mohol byť vyhradený práve deťom a teda aj ostatným. Tu by sme chceli realizovať projekt, kde by sa vybudovali ihriská pre menšie i väčšie detičky," priblížil pre TASR Martin Podoba z referátu regionálneho rozvoja a strategického plánovania Mestského úradu v Handlovej. Podľa jeho ďalších slov súčasťou projektu by mali byť aj fitnes zóny a taktiež oddychové zóny, kde by si nielen deti, ale i dospelí mohli posedieť, kde by sa mohli stretávať.

Ako ďalej Podoba zdôraznil, dôležitým faktorom je, že sa vnútroblok, ktorý chce samospráva revitalizovať, nachádza v blízkosti materskej i základnej školy. "Boli by sme teda radi, keby priestor využívali deti a učiteľky," poznamenal. Podobný priestor na sídlisku podľa neho chýba, v minulosti sa na ňom nachádzalo ihrisko, ktoré však podľahlo času. "Práve na tejto ploche by malo vyrásť niečo obdobné a technicky kvalitnejšie," avizoval.

Handlovská radnica má záujem investíciu financovať z fondov Európskej únie, pravdepodobne cez Integrovaný regionálny operačný program. Náklady ešte špecifikovať nevie, keďže projekt je vo fáze prípravy.