Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Na Nábrežnej ulici v Prievidzi vybudujú skejtpark

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Myšlienka vybudovania skejtparku rezonuje v meste už niekoľko rokov, pričom provizórne športovisko tohto typu sa už nachádza na sídlisku Kopanice.

Prievidza 10. júna (TASR) - V Prievidzi vznikne nový skejtpark. Športovisko s prvkami rôznej výšky pre viaceré vekové kategórie vznikne na Nábrežnej ulici pri obchodnom centre. Odsúhlasili to prievidzskí mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom mája.

Myšlienka vybudovania skejtparku rezonuje v meste už niekoľko rokov, pričom provizórne športovisko tohto typu sa už nachádza na sídlisku Kopanice. "V súčasnosti sa skejtpark nachádza v centre voľného času (CVČ) na basketbalovom ihrisku, jeho povrch tvorí starý liaty asfalt, ktorý je značne znehodnotený. Prvky v skejtparku sú viac-menej vyrobené svojpomocne nadšencami. Ihrisko sa nachádza v blízkosti bytového domu a obyvatelia sa pravidelne sťažujú na zvukové ozveny a hluk mládeže," uviedol na rokovaní vedúci Odboru územného plánovania, stavebného poriadku, výstavby a životného prostredia Mestského úradu Štefan Bača.

Mesto v súvislosti so svojím zámerom vyberalo z troch alternatív, pričom prvou z nich bola úprava toho existujúceho za 80.000 eur, druhou vybudovanie novej plochy s novými prvkami rovnako v areáli CVČ za asi 180.000 eur a treťou výstavba športoviska na voľnej ploche pri obchodnom centre. Ako špecifikoval Bača, zámer pri bývalej Bille počíta so zastavaním plochy o výmere približne 600 štvorcových metrov, oplotením skejtparku, ako i osadením šiestich prvkov, ktoré sú navrhnuté v rozličných výškach, aby ich mohli využívať deti rôzneho veku. Súčasťou projektu je aj osadenie mobiliáru, lavičiek, odpadkových košov a stojana na bicykle. "Náklady sú zhruba vo výške 40.000 eur, pričom v budúcnosti je možnosť tento skejtpark aj rozšíriť," spresnil.

Výstavbu skejtparku na Nábrežnej ulici na rokovaní podporilo 13 z 21 prítomných poslancov, proti bol jeden a sedem sa zdržalo hlasovania.

Zámerom radnice je, aby ho verejnosť mohla začať využívať už na jeseň tohto roka, dodal dnes pre TASR vedúci kancelárie primátorky mesta Alojz Vlčko.