Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trenčiansky kraj

Na Námestie slobody v Prievidzi sa vrátila Letná čitáreň

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V rámci sprievodného programu v priestoroch Letnej čitárne sa malí i veľkí návštevníci môžu tešiť aj na tvorivé dielne.

Prievidza 4. júla (TASR) - Knihy na čítanie, tvorivé dielne i sprievodné podujatia rôzneho žánru ponúkne Letná čitáreň na Námestí slobody v Prievidzi. Prievidžania i návštevníci mesta si v nej budú môcť posedieť a absolvovať jednu z aktivít od dnešného dňa do 12. augusta.

"Cieľ Letnej čitárne sa nemení. Stále rovnako sa snažíme podporiť aktívne čítanie u detí i dospelých. K dispozícii budú mať knihy a periodiká z Mestskej knižnice Mikuláša Mišíka, ktoré si budú môcť bezplatne požičať a čítať v priestoroch Letnej čitárne," uviedla Nina Rusková z Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi, ktoré je organizátorom projektu. Ak si verejnosť bude chcieť od čítania oddýchnuť, môže ho vymeniť za spoločenské hry, kreslenie či iné aktivity podľa aktuálnej ponuky, respektíve programu KaSS.  

V Letnej čitárni bude prítomný aj koordinátor, ktorý podá záujemcom informácie o aktuálnej ponuke sprievodných podujatí či poradí pri výbere kníh. K dispozícii bude tiež možnosť bezplatnej výmeny knihy za knihu či možnosť kúpiť si knihu za symbolickú cenu 0,40 eura. Utŕžené peniaze z predaja sa použijú na nákup nových kníh a obnovu knižného fondu mestskej knižnice.

"V rámci sprievodného programu v priestoroch Letnej čitárne sa malí i veľkí návštevníci môžu tešiť aj na tvorivé dielne s Ninou, a to každý utorok a štvrtok či čítanie pre najmenších s tetou Katkou. Zároveň dávame do pozornosti večery so zaujímavými hosťami, rôznych žánrov a zamerania, ktoré podporil Fond na podporu umenia pod názvom NightART," priblížila Rusková.

Ako konkretizovala, dnes večer od 18.00 h si deti budú môcť pozrieť rozprávku Tik Tak v podaní Divadla NA traKY, v utorok 12. júla o 19.00 h sa predvedie Divadlo Precedens so svojou hrou Dhe TRÚBAdoors vol. 1, ktorá je určená pre dospelých. "Prievidzská kapela Chill On The Sun sa predstaví 2. augusta od 20.00 h, rozlúčku s čitárňou bude 12. augusta od 18.00 h zase sprevádzať Divadlo pri kolkárni s rozprávkou Prázdninové dobrodružstvá," dodala.

Prevádzková doba Letnej čitárne bude len v prípade priaznivého počasia, a to v pondelok až piatok v čase od 10.00 h do 17.00 h. Všetky spomínané aktivity budú pre návštevníkov zadarmo.