Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Na povale rodinného domu našli šesť starých ručných granátov

Nález starej munície na povale rodinného domu v obci Timoradza v okrese Bánovce nad Bebravou nahlásil v stredu 28. januára 2015 na tiesňovú policajnú linku 61-ročný muž. Na miesto nálezu privolali policajného pyrotechnika z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. Foto: TASR

Nález starej munície na povale rodinného domu v obci Timoradza v okrese Bánovce nad Bebravou nahlásil v stredu (28. 1.) na tiesňovú policajnú linku 61-ročný muž.

Timoradza 29. januára (TASR) – Nález starej munície na povale rodinného domu v obci Timoradza v okrese Bánovce nad Bebravou nahlásil v stredu (28. 1.) na tiesňovú policajnú linku 61-ročný muž. Na miesto nálezu privolali policajného pyrotechnika z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Ako dnes TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, pyrotechnici zistili, že ide o šesť československých útočných ručných granátov RG 34 pochádzajúcich z obdobia II. svetovej vojny. „Granáty boli zaistené, no boli schopné výbuchu. Pyrotechnik ich previezol do muničného skladu,“ priblížila Antalová.

Ako dodala, pyrotechnici povalu prehľadali a našli na nej aj 15 starých nábojov. Ďalšia prehliadka povaly aj pomocou detektoru kovov už žiadny ďalší nález nepriniesla. „Polícia upozorňuje nálezcov munície, aby ju ponechali na mieste nálezu, nemanipulovali s ňou, keďže môže byť schopná výbuchu. Ihneď po náleze akejkoľvek munície kontaktujte policajnú linku 158,“ zdôraznil policajná hovorkyňa.