Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Najmladšou obeťou leteckého nešťastia bol 36-ročný Bratislavčan

Pri Červenom Kameni v okrese Ilava došlo 20. augusta 2015 k zrážke dvoch športových lietadiel, pri ktorom zahynulo sedem ľudí. V lietadlách boli podľa Juraja Deneša z Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru parašutisti-výsadkári. V oboch lietadlách sa vraj nachádzalo 40 ľudí. Podľa predbežných informácií sa jedno lietadlo zrútilo do ťažko prístupnej oblasti sedla Chotuč a druhé asi dva kilometre od obce Červený Kameň. Na snímke vrak horiaceho lietadla nad obcou Červený Kameň. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

TASR o tom informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Červený Kameň 21. augusta (TASR) – Všetkých sedem obetí štvrtkového (20. 8.) leteckého nešťastia nad obcou Červený Kameň v Ilavskom okrese boli Slováci. TASR o tom informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.



Tragickú zrážku dvoch lietadiel L 410 neprežili 45-ročný Róbert z obce Pruské v okrese Ilava, rovnako starý Milan z Nitry, Marián z Martina a Roman z Ružomberka. Ďalšími obeťami boli 36-ročný Michal a 41-ročný Martin, obaja z Bratislavy, a 42-ročný Karol z Hlohovca. Všetky obete stotožnili rodinní príslušníci.

Pri Červenom Kameni v okrese Ilava došlo 20. augusta 2015 k zrážke dvoch športových lietadiel, pri ktorom zahynulo sedem ľudí. V lietadlách boli podľa Juraja Deneša z Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru parašutisti-výsadkári. V oboch lietadlách sa vraj nachádzalo 40 ľudí. Podľa predbežných informácií sa jedno lietadlo zrútilo do ťažko prístupnej oblasti sedla Chotuč a druhé asi dva kilometre od obce Červený Kameň. Na snímke zdravotníci neďaleko pádu športového lietadla nad obcou Červený Kameň.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa




Pri Červenom Kameni v okrese Ilava došlo 20. augusta 2015 k zrážke dvoch športových lietadiel, pri ktorom zahynulo sedem ľudí. V lietadlách boli podľa Juraja Deneša z Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru parašutisti-výsadkári. V oboch lietadlách sa vraj nachádzalo 40 ľudí. Podľa predbežných informácií sa jedno lietadlo zrútilo do ťažko prístupnej oblasti sedla Chotuč a druhé asi dva kilometre od obce Červený Kameň. Na snímke policajti a hasiči sa zhromažďujú pred príchodom na miesto pádu športového lietadla nad obcou Červený Kameň.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Pri nácviku hromadného zoskoku parašutistov na nedeľný (23. 8.) Letecký deň na letisku v Slávnici došlo vo štvrtok krátko po 9.00 h k zrážke dvoch lietadiel. Na palubách oboch strojov bolo po 17 parašutistov a dvaja členovia posádky. Z 38 pasažierov sa podarilo z lietadiel včas vyskočiť 31 parašutistom, štyria členovia posádky a traja parašutisti nehodu neprežili.