Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Novomestskí policajti vypátrali muža, ktorý nahlásil bombu v Beckove

Ilustračné foto Foto: TASR

Obvinený Čachtičan ako pracovník SBS 20. novembra bez akéhokoľvek dôvodu zatelefonoval vedúcemu úseku Distribučného centra v Beckove.

Beckov 27. novembra (TASR) - Kriminalisti z Nového Mesta nad Váhom v krátkom čase vypátrali muža, ktorý na niekoľko hodín odstavil prevádzku v skladoch v Beckove. Ide o 26-ročného obyvateľa Čachtíc, ktorého dnes vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície obvinil z prečinu šírenia poplašnej správy. Informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Obvinený Čachtičan ako pracovník SBS 20. novembra bez akéhokoľvek dôvodu zatelefonoval vedúcemu úseku Distribučného centra v Beckove s tým, že na vrátnicu volal neznámy mužský hlas, že v objekte je bomba," uviedla Antalová.

Ako skonštatovala, táto nepravdivá informácia mala za následok prerušenie pracovného času na niekoľko hodín, keď celý rozsiahly objekt prehľadávali psovodi so špeciálne vycvičenými psami na vyhľadávanie výbušnín a taktiež aj policajní pyrotechnici.

"Policajti pri preverovaní tohto oznámenia o bombe evakuovali ľudí z objektu spoločnosti. Po jeho dôkladnej prehliadke zistili, že išlo o planý poplach. Obvinený svojím konaním spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia a rozširoval nepravdivú poplašnú správu," doplnila.

Spoločnosti so sídlom v Bratislave na Kamennom námestí vznikla týmto zatiaľ presne nevyčíslená škoda na ušlom zisku. "Čachtičana môže tento telefonát vyjsť príliš draho. Za skutok mu v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," upozornila policajná hovorkyňa.