Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Po piatich rokoch sa bude okolo trenčianskeho vodníka opäť korčuľovať

Na snímke najobľúbenejšia trenčianska fontána Vodník na Štúrovom námestí. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Hoci je ešte stále potrebné pokračovať v znižovaní dlhu mesta, finančná situácia Trenčína už umožňuje vrátiť sa k obľúbenej zimnej atrakcii.

Trenčín 15. novembra (TASR) - Po päťročnej prestávke, zavinenej ekonomickou situáciou mesta, bude na Štúrovom námestí v Trenčíne okolo známej sochy vodníka opäť mobilná ľadová plocha. Trenčania sa tak môžu po niekoľkoročnom čakaní tešiť na verejné korčuľovanie na obľúbenom mieste.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, finančná situácia mesta po komunálnych voľbách v roku 2010 nedovoľovala prevádzku ľadovej plochy, obmedzila aj iné služby a zabrzdila investície. „Hoci je ešte stále potrebné pokračovať v znižovaní dlhu mesta, finančná situácia Trenčína už umožňuje vrátiť sa k obľúbenej zimnej atrakcii,“ skonštatovala Ságová.

Po oprave kompresorov a výmenníka chladenia začali pracovníci Mestského hospodárstva a správy lesov s rozkladaním mobilného klziska okolo sochy vodníka. Klzisko by malo byť dokončené a odskúšané do konca novembra, verejnosti by malo začať slúžiť začiatkom decembra a v závislosti od poveternostných podmienok by malo byť k dispozícii minimálne do konca februára budúceho roka.

„Ľadová plocha bude verejnosti k dispozícii denne od 10.00 do 21.00 h, celkové náklady na zimnú prevádzku ľadovej plochy predpokladáme na asi 20.000 eur. Bude záležať od intenzity mrazov a poveternostných podmienok,“ doplnila trenčianska hovorkyňa.