Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Počet okrskov s bezbariérovým prístupom sa v Handlovej zvýši

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Voliči, ktorí sa v čase prvého a prípadného druhého kola prezidentských volieb nebudú nachádzať v mieste svojho trvalého pobytu, si budú môcť opäť vybaviť i voličské preukazy.

Handlová 30. januára (TASR) - Počet okrskov s bezbariérovým prístupom v Handlovej bude na nadchádzajúce prezidentské voľby vyšší. Na obyvateľov čaká v dvoch prípadoch i zmena volebných miestností. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Handlovská samospráva sa na nadchádzajúce voľby začala pripravovať už pred časom. "Voliči budú môcť svoj hlas jednému z kandidátov opäť odovzdať v 18 volebných okrskoch, k zmene došlo pri okrskoch číslo 11 a 17. Okrsok číslo 11 bude mať po novom sídlo v Podnikateľskom inkubátore na Námestí baníkov, okrsok číslo 17 v Hostinci pod Lipami v Novej Lehote, čím voličom zaručíme väčšiu bezbariérovosť miestností," načrtla Paulínyová. Lepší prístup pre obyvateľov podľa nej zabezpečí radnica i vo volebnom okrsku v sídle mestského bytového podniku.

"Dlhodobým zámerom mesta je sprístupniť volebné miestnosti všetkým obyvateľom bez ohľadu na ich zdravotný stav. Postupnými krokmi sa snažíme túto bezbariérovosť vyriešiť. Nemôžeme, samozrejme, urobiť všetko hneď, ale veríme, že tieto kroky opäť prispejú k lepšiemu prístupu voličov v urnám," skonštatovala Paulínyová.

Voliči, ktorí sa v čase prvého a prípadného druhého kola prezidentských volieb nebudú nachádzať v mieste svojho trvalého pobytu, si budú môcť opäť vybaviť i voličské preukazy. "Mesto ich bude vydávať v čase stránkových hodín mestského úradu od 7. februára. Požiadať o preukazy budú môcť obyvatelia osobne, prostredníctvom splnomocnenia i elektronicky," dodala hovorkyňa mesta.

Prvé kolo volieb prezidenta bude v sobotu 23. marca. Prípadné druhé kolo bude 6. apríla. Funkčné obdobie prezidentky Zuzany Čaputovej sa končí 15. júna 2024. Znovu kandidovať nebude.