Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Pre nahlásenú bombu na súde v Prievidzi začali trestné stíhanie

Ilustračná snímka.. Foto: TASR – František Iván

Páchateľovi v prípade jeho zistenia a preukázania viny v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Prievidza 3. decembra (TASR) - Prievidzský policajný vyšetrovateľ začal pre nahlásenú bombu v budove Okresného súdu v Prievidzi trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy. V utorok ráno doposiaľ nezistený páchateľ telefonicky oznámil na tiesňovú linku, že v budove súdu do pol hodiny všetko vybuchne. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na svojej stránke na sociálnej sieti.

"Po tomto oznámení museli všetci zamestnanci Okresného súdu a prokuratúry v Prievidzi urýchlene odísť z priestorov predmetných budov," pripomenula polícia.

Na miesto boli podľa nej privolané hliadky polície, ktoré zabezpečili miesto činu, následnou ohliadkou psovodov a pyrotechnika z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne nebol zistený nástražný výbušný systém alebo upotrebiteľné stopy pyrotechnického charakteru. "Páchateľovi v prípade jeho zistenia a preukázania viny v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," dodali policajti.