Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Nájomný dom na Gazdovskej ulici v Prievidzi bude stáť asi milión eur

Foto: prievidza.sk

Pôjde o poslednú takúto stavbu v tejto lokalite.

Prievidza 27. augusta (TASR) - Na Gazdovskej ulici v Prievidzi pribudne štvrtý nájomný bytový dom. Jeho obstaranie kúpou od súkromného investora po jeho dobudovaní z dotácie Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a úveru od Štátneho fondu rozvoja bývania SR odsúhlasili prievidzskí mestskí poslanci na svojom rokovaní 25. augusta. Pôjde o poslednú takúto stavbu v tejto lokalite a jej cena by mala predstavovať viac ako milión eur.

"Na začiatku bol zámer vybudovať práve štyri bytové domy, dva sú už zrealizované a tretí sa práve dokončuje, pričom zámer samotnej výstavby štvrtého domu bol už odsúhlasený na mestskom zastupiteľstve v minulosti," pripomenul hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje. Priblížil, že mesto v súvislosti s týmto zámerom oslovilo šesť stavebných spoločností, z toho dve predložili aj cenovú kalkuláciu.

Výstavbu bude zabezpečovať spoločnosť To-my-stav, s.r.o. Kanianka, ktorá predložila najnižšiu a najvýhodnejšiu cenovú ponuku - približne 1.042.000 eur. Firma zabezpečovala aj výstavbu predchádzajúcich domov. "Celý systém získania domu do majetku mesta je identický ako je tomu v predošlých troch projektoch. Táto bytovka bude v majetku mesta až v tom prípade, ak budeme úspešní v získaní finančných prostriedkov z mimorozpočtových zdrojov. Pokiaľ nebudeme úspešní a nezískame prostriedky na odkúpenie tejto bytovky, tak to riziko ostáva na pleciach súkromného investora," ozrejmil. Investičný zámer by mal byť dokončený do konca roku 2016 v prípade, ak mesto získa finančné prostriedky na jeho odkúpenie do vlastníctva mesta.

Dom bude štvorpodlažný, bude mať dve sekcie s 12 bytovými jednotkami s dvoma samostatnými vstupmi.

S budovaním domov na Gazdovskej ulici na sídlisku Necpaly mesto už nepočíta. "To však neznamená, že do budúcna alebo do ďalších rokov nebudeme zabezpečovať výstavbu v iných lokalitách mesta. Máme tretiu bytovku vo výstavbe, toto je naplánovaný projekt do roku 2017, na ktorom pracujeme a ktorý nám má pritiahnuť obyvateľov. Po roku 2017 budeme musieť prehodnotiť našu ďalšiu politiku a uvidíme, akým smerom sa budeme uberať," dodal Ďureje.