Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza obstarávala štúdiu na rekonštrukciu futbalového štadióna

Erb mesta Prievidza Foto: Heraldický register

Momentálne radnica vyhodnocuje ponuky.

Prievidza 4. novembra (TASR) - Do verejného obstarávania na zhotovenie projektovej dokumentácie štúdie rekonštrukcie futbalového štadióna v Prievidzi, ktoré samospráva vyhlásila tretí októbrový týždeň, sa prihlásili traja uchádzači. Momentálne radnica vyhodnocuje ponuky.

"Vyhotovená štúdia bude relevantným podkladom na ďalšie mestské zastupiteľstvo (MsZ), aby definitívne rozhodlo o rekonštrukcii futbalového štadióna, respektíve o termíne jeho prestavby," uviedol predseda komisie športu pri prievidzskom MsZ Branislav Bucák.

Priblížil, že prestavba by mala okrem iného zahŕňať výmenu sedadiel na tribúne, výstavbu novej tribúny na protiľahlej strane alebo na bočných stranách za bránami, rekonštrukciu umelého osvetlenia. "Tiež dobudovanie bufetov vo všetkých sektoroch, sociálnych zariadení a ošetrovne pre divákov, zrušenie miest na státie, zriadenie kamerového systému či rekonštrukciu a prestavbu vnútorných priestorov štadióna tak, aby spĺňali minimálne kritériá pre štadióny UEFA druhej kategórie," doplnil.

Na rekonštrukciu futbalového stánku má dať Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR prostredníctvom Slovenského futbalového zväzu 750.000 eur. Podmienkou na získanie finančných prostriedkov je 40-percentné kofinancovanie projektu samosprávou, Prievidza teda musí prispieť sumou 500.000 eur. To sa, ako poznamenal hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje, stretlo s pozitívnymi i negatívnymi reakciami obyvateľov. "Podporovatelia myšlienky chcú mať v Prievidzi dôstojný stánok pre svetový šport číslo jeden. Odporcovia zasa poukazujú na fakt, že v Prievidzi je niekoľko mestských budov, škôl či objektov, ktoré akútnejšie vyžadujú financie na rekonštrukciu ako futbalový štadión," ozrejmil.