Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Darujte krv na Valentína už aj v Prievidzi

Darovanie krvi Foto: TASR/Michal Svítok

Do celoslovenskej kampane Valentínska kvapka krvi sa zapojila Prievidza. Dobrovoľníci budú môcť darovať krv na niekoľkých miestach v okrese.

Prievidza 10. februára (TASR) - Kampaň Slovenského Červeného kríža (SČK) Valentínska kvapka krvi začína od utorka 11.februára aj v okrese Prievidza. Na hematologickom a transfúziologickom oddelení (HTO) Nemocnice s poliklinikou v Bojniciach môžu dobrovoľníci darovať krv až do 14.marca.

Do aktuálnej akcie SČK sa budú môcť darcovia zapojiť aj na Valentínskom odbere krvi, ktorý územný spolok organizuje spolu s mestom Prievidza. Ten sa podobne ako minulý rok uskutoční 14. februára v zasadacej miestnosti Mestského úradu v Prievidzi. "Ďalšie mobilné odbery v rámci okresu budú 24. februára v Klube dôchodcov v Nitrianskom Pravne, 28. februára na Strednej odbornej škole T. Vansovej v Prievidzi, 4. marca na Obchodnej akadémii v Prievidzi a 6. marca na Spojenej škole v Novákoch. Odbery na HTO bojnickej nemocnice v rámci Valentínskej kvapky krvi budú aj 18. a 25. februára," dodala riaditeľka Územného spolku SČK v Prievidzi Renáta Lukáčiová.

Celoslovenská kampaň SČK na podporu darcovstva životodarnej tekutiny potrvá do 14. marca. Je druhou najväčšou, ktorú organizuje SČK v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko-transfúziologickými oddeleniami nemocníc.