Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidzkí poslanci odsúhlasili odkúpenie bytového domu v Necpaloch

Erb mesta Prievidza Foto: Heraldický register

Dom, ktorý sa nachádza na sídlisku Necpaly je štvorpodlažný, pozostáva z dvoch identických častí – sekcií s 12 bytovými jednotkami s dvoma samostatnými vstupmi.

Prievidza 3. novembra (TASR) - Odkúpenie domu na Gazdovskej ulici v Prievidzi s 24 nájomnými bytmi za takmer 1,15 milióna eur, ktorý na vlastné náklady vybudovala súkromná spoločnosť, odsúhlasili prievidzskí mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom októbra. Na financovanie tohto zámeru samospráva použije úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) a dotácie od Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR.

"Mesto zaradilo medzi svoje základné priority rozvoj bývania, najmä zvyšovanie jeho dostupnosti pre skupiny obyvateľov s nižšími príjmami, ktorí nemajú šancu získať komerčné úvery pre jeho zabezpečenie. Preto poslanci schválili na tento účel odkúpenie bytového domu, a to za pomoci štátnych prostriedkov," zdôvodnil hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

Dom, ktorý sa nachádza na sídlisku Necpaly je štvorpodlažný, pozostáva z dvoch identických častí – sekcií s 12 bytovými jednotkami s dvoma samostatnými vstupmi. Na jeho prízemí sú v každej sekcii tri jednoizbové bytové jednotky, na druhom až štvrtom poschodí sú dva dvojizbové a jeden trojizbový byt. "V každom z týchto bytov je riešené samostatné WC, kúpeľňa, loggia a priestranná miestnosť, v ktorej je kuchyňa s jedálenským kútom a obývacia izba. V dvojizbových a trojizbových je navyše chodba, spálňa a v trojizbových ešte detská izba," ozrejmil Ďureje.

Celková investícia predstavuje 1.147.861,28 eura, pričom cena domu je vo výške 1.042.641 eura, zvyšná suma zahŕňa jeho technickú vybavenosť ako cestu, chodníky, verejné osvetlenie, kanalizáciu, vodovodné a elektrické prípojky. O pridelenie dotácií od rezortu dopravy na kúpu domu i jeho technickej vybavenosti ako aj úveru od ŠFRB požiada mesto nasledujúci rok. Stavbu by mala firma skolaudovať koncom tohto mesiaca.