Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidzskí policajti počas prázdnin viac kontrolujú školské areály

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Radnica pre elimináciu vandalizmu v školských areáloch podľa viceprimátora mesta Ľuboša Maxinu nevylučuje zakúpenie kamerového systému.

Prievidza 6. júla (TASR) - Zvýšenú a pravidelnejšiu kontrolu zabezpečujú prievidzskí mestskí policajti počas letných prázdnin v areáloch škôl v Prievidzi. Bezpečnostné opatrenie zaviedla radnica v súvislosti s častým poškodzovaním tamojšieho majetku.

"Dlhodobým problémom v Prievidzi je vandalizmus na verejných priestranstvách. Značné problémy zaznamenáva mesto Prievidza najmä počas letných prázdnin v areáloch základných a materských škôl, kde dochádza k ničeniu školského mobiliáru," uviedol hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje. Väčší vandalizmus tam zaznamenáva radnica podľa jeho slov aj pre to, že v školách nie je žiadny dozor, ich areály sú pritom sprístupnené verejnosti najmä z dôvodu zabezpečenia vstupu na tamojšie športoviská.

Radnica pre elimináciu vandalizmu v školských areáloch podľa viceprimátora mesta Ľuboša Maxinu nevylučuje zakúpenie kamerového systému, ktorým by dokázala najefektívnejšie riešiť akékoľvek vyčíňanie vandalov. "Samozrejme, o presnom umiestnení kamier by sme vopred nechceli informovať," dodal.