Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidzský priemyselný park prejde úpravami za asi 5,8 milióna eur

Ilustračná snímka, Foto: TASR/Alexandra Moštková

Investícia sa týka okrem iného vybudovania novej prístupovej komunikácie v priemyselnom parku.

Prievidza 5. apríla (TASR) - Prievidzský priemyselný park bude mať nový komunikačný systém, ktorý spočíva vo vybudovaní cesty a ďalších stavebných úpravách za asi 5,8 milióna eur. Ako vyplýva z oznámenia o uzavretí zmluvy, ktoré uverejnila MH Invest II vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie, investíciu bude realizovať spoločnosť Strabag, s.r.o., so sídlom v Bratislave.

Do verejnej súťaže, ktorú vyhlásila štátna spoločnosť, zaslalo svoje ponuky päť uchádzačov, kritériom pre výber víťaza bola najnižšia cena. Strabag zákazku zrealizuje za 5.827.540,80 eura vrátane dane z pridanej hodnoty (DPH). MH Invest II ju bude financovať z vlastných zdrojov, dodávateľ prác ju má dokončiť do 31. decembra tohto roka.

Investícia sa týka okrem iného vybudovania novej prístupovej komunikácie v priemyselnom parku. "Ide sa stavať cesta na pozemkoch, ktoré nepatria spoločnosť MH Invest II, ale patria buď Prievidza Invest, alebo mestu Prievidza. My musíme poskytnúť pozemky na účely stavebného konania, aby investor preukázal vzťah k pozemku," ozrejmil pre TASR viceprimátor Prievidze Ľuboš Maxina.

Spresnil, že stavebné práce sa konkrétne týkajú nahradenia prístupu do zadnej časti priemyselného parku, kde sa nachádza spoločnosť Rübig. "Keď Brose dostavia (svoj závod, pozn. TASR), má záujem ohradiť svoje pozemky a táto komunikácia bude akoby obchádzať celý ten areál. Práve vybudovanie tej komunikácie umožní spoločnosti Brose uzavrieť si areál a mať vstupnú bránu," doplnil. Investícia podľa jeho ďalších slov počíta aj s vybudovaním kruhovej križovatky, parkovacích plôch, stavba by pritom mala mať aj prvky protipovodňovej ochrany.

Zámer prenechať do nájmu časť pozemkov vo vlastníctve mesta v priemyselnom parku pre MH Invest II, s.r.o., schválili prievidzskí mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom marca.

Spoločnosť Brose začala s realizáciou svojej investície za 50,1 milióna eur v Prievidzi v uplynulých týždňoch. Výrobca komponentov pre automobily plánuje v počiatočnej fáze zastavať 27.000 štvorcových metrov (m2) parku, neskôr by to malo byť 100.000 m2 plochy. Investor, ktorého jediným spoločníkom je nemecká skupina Brose International GmbH Coburg, má v pláne v priebehu nasledujúcich štyroch rokov vytvoriť v Prievidzi 600 nových pracovných miest.