Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Do rekonštrukcie troch materských škôl investoval Trenčín skoro 42.000

Ilustračné foto Foto: TASR/Ján Laššák

V Trenčíne je v súčasnosti 16 materských škôl.

Trenčín 8. septembra (TASR) – Do rekonštrukcie troch mestských materských škôl investovalo mesto Trenčín v letných mesiacoch takmer 42.000 eur. Na jednej materskej škole mesto opravilo strechu, v ďalšej stropy, umyvárne a toalety a v tretej aj v spolupráci s rodičmi dostali novú tvár umyvárne.

Ako dnes TASR informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, do rekonštrukcie strechy materskej školy na Medňanského ulici investovalo mesto takmer 28.000 eur, nové stropy, umyvárne a toalety MŠ Stromová na Sídlisku noviny zrekonštruovalo mesto za viac ako 36.000 eur.

V materskej škole J. Halašu na Sídlisku juh sa mestu aj v spolupráci s rodičmi podarilo počas leta zrekonštruovať v dvoch triedach umyvárne. Mesto do projektu v celkovej hodnote 4500 eur prispelo 3000 eurami, tamojšie združenie rodičov investovalo z dvoch percent daní ďalších 1500 eur. Zároveň sa rodičia podieľali prácami na rekonštrukcii bezplatne.

V Trenčíne je v súčasnosti 16 materských škôl, do ktorých chodí približne 1560 detí. Ich presný počet bude známy v pondelok 14. septembra.