Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Samospráva Prievidze vlani zrealizovala vyše 5 miliónové investície

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Podľa primátorky boli vlani mimoriadne úspešní pri získavaní mimorozpočtových prostriedkov a dotácií.

Prievidza 4. januára (TASR) - Samospráva Prievidze vlani zrealizovala investície za viac ako 5,5 milióna eur. V porovnaní s predchádzajúcimi rokmi ide o jednu z najvyšších súm v rámci kapitálových výdavkov mesta.

"Jedny z najvyšších investícií, ktoré sme v minulom roku zrealizovali, boli rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov, budovali sme parkovacie miesta. Urobili sme kompletnú rekonštrukciu materskej škôlky na Ceste Vl. Clementisa. Aby sme ušetrili energie, menili sme okná na Základnej škole (ZŠ) Rastislavova, ZŠ Energetikov, v centre voľného času," načrtla primátorka Katarína Macháčková.

Medzi veľké investície do športu podľa nej patrí rekonštrukcia futbalového štadióna, ktorá stála takmer 1,3 milióna eur. "Na čo sme obzvlášť hrdí, je rekonštrukcia a adaptácia Meštianskeho domu. Ide o historický objekt na námestí, kde výška investície presiahla 1,5 milióna eur. Táto budova dodala historický charakter mestu, ktorý mu chýba," doplnila.

Samospráva bola podľa primátorky vlani mimoriadne úspešná pri získavaní mimorozpočtových prostriedkov a dotácií, v rámci ktorých získala viac ako sedem miliónov eur. "Medzi najvyššie dotácie, ktoré sme získali, bola tá na vybudovanie kompostárne vo výške viac ako dva milióny eur. Ďalej sa nám podarilo získať financie vo výške viac ako jeden milión eur na vybudovanie cyklotrasy medzi Prievidzou a Bojnicami. Podali sme žiadosti na opatrovateľskú službu alebo vybudovanie detských jaslí," dodala.