Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Technické služby v Bojniciach nebudú mať v zime nepretržitú pohotovosť

Ilustračná snímka Foto: A.R.K. technické služby s.r.o.

Zimnú údržbu TS zabezpečujú okrem Bojníc aj pre iné subjekty či jednorazovo pre niektoré okolité obce.

Bojnice 14. novembra (TASR) - Technické služby (TS) mesta Bojnice sú na zimnú sezónu pripravené. Po novom nebudú mať ich zamestnanci počas zimného obdobia nepretržitú pohotovosť, ale budú zasahovať na základe aktuálnych poveternostných podmienok. Informoval o tom riaditeľ príspevkovej organizácie mesta Dušan Hnát.

"Zamestnancov máme stále v kmeňovom stave, techniku priebežne udržiavame a pripravujeme na zimnú údržbu, posypový materiál máme navozený, takže dá sa povedať, že sme na zimnú údržbu pripravení," skonštatoval Hnát.

Financie na tento účel má príspevková organizácia vyčlenené v rozpočte v rámci položky miestne komunikácie. Oproti minulým rokom nastala v tomto zmena v pohotovostných službách, pričom TS tým reagujú na predchádzajúce mierne zimy. "Pohotovosti budú vyhlasované podľa aktuálnych poveternostných podmienok, čiže nebude dané, že budú mať od jesene do jari trvalú pohotovosť, tá bude vyhlasovaná podľa vývinu počasia," ozrejmil riaditeľ organizácie, ktorá sa týmto krokom podľa neho snaží aj ušetriť finančné prostriedky.

Zimnú údržbu TS zabezpečujú okrem Bojníc aj pre iné subjekty či jednorazovo pre niektoré okolité obce. Techniku oproti minulým rokom nemenili.