Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

V Trenčianskom kraji zahynul za posledných 14 dní druhý motocyklista

Ilustračná snímka. Foto: TASR/KR PZ Trenčín

Polícia opakovane upozorňuje motocyklistov, aby nepreceňovali svoje schopnosti a jazdili opatrne.

Bánovce nad Bebravou 17. apríla (TASR) - K tragickej dopravnej nehode došlo v sobotu (17.4.) v okrese Bánovce nad Bebravou. Pri nehode vyhasol život 40-ročného motocyklistu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová.

Podľa nej jazdil 40-ročný motocyklista Ľuboš z Partizánskeho približne o 18.00 h na motocykli po ceste tretej triedy v smere od Rybian na Borcany. "Po prejdení rovného úseku cesty pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a dostal s motocyklom šmyk, v dôsledku toho spadol na zem a narazil do zvodidiel vľavo mimo cesty. Po páde utrpel mnohopočetné zranenia, ktorým po niekoľkých hodinách v topoľčianskej nemocnici podľahol," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Na motocykli vznikla podľa polície škoda približne 2000 eur. Krv na zistenie prítomnosti alkoholu motocyklistovi odoberú pri pitve. "Príčina tejto tragickej dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Bánoviec nad Bebravou v predmetnej veci už začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," povedala Antalová.

Polícia opakovane upozorňuje motocyklistov, aby nepreceňovali svoje schopnosti a jazdili opatrne. "V Trenčianskom kraji od začiatku motocyklistickej sezóny vyhasol v priebehu dvoch týždňov už druhý život motocyklistu," dodala.