Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

VIDEO: V Trenčíne sa súťažilo v kopaní hrobov

Súťažiaci kope hrob počas medzinárodnej súťaže vo výkope hrobov na 3. ročníku medzinárodnej kontraktačno-predajnej výstavy pohrebných a kremačných služieb Slovak Funeral, 10. novembra 2016 v areáli Expo Center v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Návštevníci sa môžu zoznámiť s výrobou rakiev a príslušenstva, pozrieť si kremačné pece, chladiace, prepravné a manipulačné zariadenia, ako aj hygienickú technológiu.


Trenčín 10. novembra (TASR) – Ponúknuť produkty a aktuálne informácie z oblasti pohrebníctva a pohrebných služieb a činností je hlavným cieľom tretieho ročníka medzinárodnej kontraktačno-predajnej výstavy pohrebných a kremačných služieb Slovak Funeral. Na trenčianskom výstavisku Expo Center sa oddnes do soboty (12. 11.) predstaví 21 vystavovateľov zo Slovenska, Českej republiky, Poľska a Maďarska.

Ako TASR informovala Ivana Ridékyová z oddelenia marketingu spoločnosti Expo Center, návštevníci sa môžu zoznámiť s výrobou rakiev a príslušenstva, pozrieť si kremačné pece, chladiace, prepravné a manipulačné zariadenia, ako aj hygienickú technológiu.

"Zároveň je pripravený odborný sprievodný program, počas ktorého odznejú prednášky Aktuálne témy v oblasti pohrebníctva riešené Úradom verejného zdravotníctva, Kam kráča slovenské pohrebníctvo, Porovnanie služieb v pohrebníctve v rámci V4 a Posmrtná kozmetika a príprava na balzamáciu," uviedla Ridékyová.

Ako dodala, súčasťou prvého dňa výstavy bude súťaž vo výkope hrobov. Zúčastnia sa jej súťažiaci krajín V4 - Česka, Poľska, Maďarska a Slovenska. Súťažiť budú štyri dvojčlenné tímy. Hodnotiť sa bude nielen čas výkopu a následná konečná úprava hrobového miesta, ale aj dodržanie určených rozmerov, bezpečnosti pri práci a iné kritériá, ktoré majú vplyv pri utváraní si názoru pozostalých na profesionalitu pracovníkov pohrebníctve.

"Pre žiakov stredných škôl je pripravená aranžérska súťaž - tvorba venca, ikebany a výzdoba urny," doplnila Ridékyová.