Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Trenčiansky kraj

Polícia začala v súvislosti s autonehodou v Pravenci trestné stíhanie

Policajný vyšetrovateľ z Prievidze začal v súvislosti s nehodou pri Pravenci, pri ktorej 24. marca 2015 zahynula 64-ročná Prievidžanka, trestné stíhanie pre zločin usmrtenia. Foto: TASR - KR PZ Trenčín

K tragickej dopravnej nehode došlo v utorok, krátko po 12.15 h, na ceste I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Pravencom.

Pravenec 25. marca (TASR) - Policajný vyšetrovateľ z Prievidze začal v súvislosti s utorňajšou (24.3.) nehodou pri Pravenci, pri ktorej zahynula 64-ročná Prievidžanka, trestné stíhanie pre zločin usmrtenia. Informovala o tom dnes trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.



K tragickej dopravnej nehode došlo v utorok, krátko po 12.15 h, na ceste I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Pravencom. "Štyridsaťsedemročný Silvester na vozidle Seat Cordoba Vario v dôsledku požitia alkoholu nezvládol na rovnej ceste riadenie, prešiel do protismeru a narazil do stromového porastu a stĺpov oplotenia pozemku nachádzajúceho sa vedľa cesty. Pri náraze na mieste zahynula jeho 64-ročná spolujazdkyňa Bibiana z Prievidze. Silvester utrpel ľahké zranenie," pripomenula Antalová.

Ako doplnila, vodiča policajti na mieste podrobili dychovej skúške s výsledkom 2,25 promile, opakovaná dychová skúška krátko pred 13.00 h mala ešte vyššiu hodnotu, a to až 2,58 promile alkoholu. "Na vozidle vznikla škoda asi 3300 eur, na oplotení asi 200 eur," vyčíslila.

Na mieste dopravnej nehody bol prítomný aj súdny znalec z odboru cestná doprava. Dopravná nehoda je naďalej v štádiu vyšetrovania.