Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

TSK chce predať internát na Piaristickej za minimálne 620 tisíc eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V roku 2011 zhorela strecha internátu, náklady na uvedenie budovy do prevádzky by sa vyšplhali na 40.000 eur.

Trenčín 24. novembra (TASR) – Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) ponúkol na predaj budovu bývalého internátu Strednej zdravotníckej školy na Piaristickej ulici v Trenčíne. Budovu v širšom centre Trenčína chce kraj predať minimálne za cenu znaleckého posudku, ktorá je 620.000 eur. Predaj budovy ako prebytočného majetku TSK dnes schválilo krajské zastupiteľstvo.

Ako informoval šéf oddelenia právneho, správy majetku a verejného obstarávania TSK Michal Žitňanský, v roku 2011 zhorela strecha internátu, náklady na uvedenie budovy do prevádzky by sa vyšplhali na 40.000 eur.

„Na plánovanú rekonštrukciu a zvýšenie kapacity ubytovacích priestorov by kraj potreboval na základe projektu 260.000 eur. Keďže správca budovy momentálne využíva dostatočné ubytovacie kapacity Domova mládeže na Staničnej ulici v Trenčíne, bolo by neefektívne vynakladať finančné prostriedky na opravu internátu, prípadne rozsiahlu rekonštrukciu budovy,“ zdôvodnil rozhodnutie na odpredaj budovy Žitňanský.

Poslanci schválili prevod majetku na základe verejnej obchodnej súťaže. Finančná zábezpeka je stanovená na 20 percent všeobecnej hodnoty nehnuteľného majetku, určenej súdnym znalcom v znaleckom posudku.