Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

V Prievidzi čoskoro sprístupnia nový skejtpark

Ilustračná snímka Foto: TASR/Alexandra Moštková

Skejtpark otvorí mesto ešte tento mesiac, pričom tam plánuje dať aj určitý prevádzkový poriadok, aby boli obyvatelia chránení do istej miery pred hlukom.

Prievidza 2. novembra (TASR) - Nový skejtpark na Nábrežnej ulici v Prievidzi čoskoro sprístupnia verejnosti. Na športovisku už dodávateľ prác osadil prvky, mestská spoločnosť by mala ešte okolo neho vybudovať plot a doplniť tam mobiliár.

"Hľadali sme vhodnú lokalitu, pretože tam je veľmi dôležité, aby boli prvky umiestnené na vhodnej betónovej ploche. Samotné vybudovanie betónovej plochy by rádovo vychádzalo okolo 100.000 eur, čo je veľmi drahé. Preto sme vlastne hľadali miesto, kde sa plocha nemusela budovať a v podstate by sa zakúpili len nové prvky. Berieme to ako miesto, ktoré je v strede mesta a je dostupné relatívne pre všetkých," zdôvodnila výber lokality nového športoviska pri obchodných centrách primátorka Prievidze Katarína Macháčková.

Samospráva podľa primátorky vyhovela aj požiadavkám detských obyvateľov mesta. "My sme tomu prispôsobili aj prvky. Samozrejme, tí starší a tí, ktorí sa tomu venujú poloprofesionálne, mali predstavu o iných prvkoch, ktoré budú náročnejšie. My sme sa však rozhodli dodať tam prvky, ktoré budú vhodné aj pre deti. Na základe diskusie aj so športovcami sa vybralo šesť prvkov, ktoré tam už boli umiestnené," priblížila.

Dodávateľ prvkov ich odovzdal mestu do užívania tento týždeň, mestská spoločnosť ešte vybuduje oplotenie športoviska a v prípade potreby doplní ďalší mobiliár. "Prvky stáli 35.760 eur, čo sa týka oplotenia a drobného mobiliáru, to budú robiť technické služby a tá suma je do 4000 eur," vyčíslila Macháčková.

Skejtpark sprístupní mesto športujúcej verejnosti ešte tento mesiac, pričom tam plánuje dať aj určitý prevádzkový poriadok, aby boli obyvatelia chránení do istej miery pred hlukom.

Športovisko na Nábrežnej ulici nie je jediné s týmto zameraním, provizórne tohto typu sa nachádza na sídlisku Kopanice pri centre voľného času. Jeho povrch však tvorí starý liaty asfalt, ktorý je značne znehodnotený, a prvky vyrobili viac-menej svojpomocne nadšenci. Prievidžania bývajúci v jeho okolí sa navyše podľa magistrátu sťažujú na hluk.