Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Vo Veľkých Uherciach by mali postaviť areál na skladovanie dreva

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Areál má tvoriť základné hospodárske zázemie spoločnosti na spracovanie, skladovanie, sušenie a spotrebiteľské balenie vyťaženého dreva, ktoré bude určené pre vykurovacie účely.

Veľké Uherce 28. augusta (TASR) - Vo Veľkých Uherciach, okres Partizánske by mala vzniknúť nová výrobná hala na skladovanie a spracovanie vyťaženého dreva a jeho prípravu pre vykurovanie za asi 1,5 milióna eur vrátane technológie. Vyplýva to zo zámeru, ktorý predložila spoločnosť Glock Forst Slowakei, s.r.o., so sídlom v Oslanoch na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

Areál má tvoriť základné hospodárske zázemie spoločnosti na spracovanie, skladovanie, sušenie a spotrebiteľské balenie vyťaženého dreva, ktoré bude určené pre vykurovacie účely. Rozkladať by sa mal na ploche 20.432 štvorcových metrov, výrobná kapacita by mala predstavovať 10.000 ton dreva za rok. Pozemok, na ktorom má stáť, vlastní investor a jeho využitie bude mať obdobný charakter ako pozemky susediace zo západnej strany za cestou do obce Pažiť. Táto lokalita aj napriek náročným podmienkam podľa investora postupne nadobúda výraz malého priemyselného parku a predmetný zámer ešte výrazne posilní priemyselný charakter tejto lokality. Oslianska firma investíciu zdôvodňuje svojou obchodnou politikou, ktorou je priblíženie sa potenciálnym zákazníkom.

Investor v súvislosti s posudzovaním vplyvov na životné prostredie predpokladá, že s výstavbou haly začne v októbri tohto roka, dokončená by mala byť v júni 2016. Prevádzku v nej plánuje začať v júli 2016. Zámer počíta aj so zamestnaním 8 až 10 pracovníkov.