Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek

Trenčiansky kraj

Hasiči v Trenčianskom kraji zachránili majetok za vyše milión eur

Hasiči vykonali 98 technických zásahov, 83 výjazdov mali k požiarom a 79 k dopravným nehodám. Absolvovali tiež 11 ekologických zásahov.

Za štyri dni riešili v Trenčianskom kraji 336 dopravných priestupkov

Od začiatku roka do konca augusta sa na cestách Trenčianskeho kraja stalo 859 dopravných nehôd, čo je o 47 viac, ako v rovnakom období minulého roka.

Na dnešnom pútnickom mieste v Porube sa mala zjaviť Panna Mária

V Porube sa tiež hovorí, že pred kaplnkou do jej postavenia bol na strome pribitý obraz Panny Márie, lebo sa práve na tom mieste mala zjaviť.

Športové gymnázium v Trenčíne sa zmení na strednú športovú školu

Od budúceho roku budú novinkou nové vzdelávacie programy zamerané nielen na prípravu žiakov so športovým nadaním pre štúdium na vysokej škole, ale aj na výkon povolaní a odborných činností v športe.

Polícia odvolala pátranie po M. P. Nehézovi zo Zemianskych Kostolian

Hľadaného už vypátrala polícia.

Pomník pred kostolom v Beluši pripomína 77 obetí prvej svetovej vojny

Pomník obetí prvej svetovej vojny vznikol v roku 1935, odhalili ho 5. mája.

Ocenenia za rozvoj baníctva si prevzalo ďalších päť osobností

Čestný odznak sv. Barbory za zachovávanie baníckych zvykov a tradícií a Cenu za celoživotné dielo získal na návrh Handlovského baníckeho spolku.

Riaditeľka prievidzského gymnázia mala prijať peniaze na súkromný účet

Prípad sa týka už bývalého talentovaného žiaka prievidzského gymnázia zo sociálne slabšej rodiny. Na súkromný účet riaditeľky mala poslať potravinárska spoločnosť na základe darovacej zmluvy 3000 eur.

Polícia hľadá svedkov nehody, pri ktorej utrpel zranenia 28-ročný muž

Polícia žiada svedkov, aby kontaktovali políciu na známom telefónnom čísle 158, prípadne na telefónnom čísle 096 120 3648.

V Myjave bude vystavovať maliar E. Sedlák

Sedlák samostatne vystavoval doma i v zahraničí. Pravidelne sa zúčastňuje domácich výstav. Skupinovo vystavoval vo viacerých významných európskych mestách.

ZMIZLI BEZ STOPY: Polícia pátra po týchto mladých ľuďoch

Akékoľvek informácie, ktoré by smerovali k vypátraniu hľadaných osôb, môžu občania oznámiť na najbližší policajný útvar alebo na bezplatnú policajnú linku 158.

NEŠŤASTIE v areáli ZŠ v Partizánskom: Robotníka zavalil stĺp, neprežil

Robotníci prevážali na UNC stroji betónový stĺp. Pri manipulácii so stĺpom sa tento prevážil a zavalil 52-ročného muža z Námestova.,aktualizované 

V Považskej Bystrici zrekonštruujú autobusovú stanicu

Rekonštrukciu budú financovať prostredníctvom eurofondov s desaťpercentnou spoluúčasťou Mestskej dopravnej spoločnosti. Celkové náklady dosiahnu 1,7 milióna eur. ,aktualizované 

V širšom centre Prievidze otvoria včeliu záhradu

Na úvodnej exkurzii do záhrady, ktorá začne o 15. h, sa návštevníci budú môcť od odborníka dozvedieť o význame včiel v krajine, základných pomôckach a vybaveniach včelárstva.

Do bojnickej zoo sa po 22 rokoch vrátil kondor kráľovský

Kondor kráľovský je jedným zo siedmich druhov tohto vtáka. Charakteristický je čierno-bielym sfarbením peria s pestrofarebnou holou kožou na krku a hlave.

Požiare v Považskej Bystrici a jej okolí môžu byť dielom podpaľačov

V prvých štyroch prípadoch horelo približne v rovnakom čase, horela haluzovina určená na štiepkovanie, palivové drevo a drevené palety.

Súčasťou handlovských osláv Dňa baníkov bude i špacírka

Oslavy baníckeho povolania otvorí 30. augusta svätá omša v Kostole sv. Kataríny, 31. augusta si na mestskom cintoríne popoludní uctí verejnosť baníkov, ktorí zahynuli pri výkone svojho povolania.

Jaskyniari z 3 krajín spoznali krasy Považia i vyhynuté jaskynné šelmy

Tradičné podujatie Slovenskej speleologickej spoločnosti zorganizoval Jaskyniarsky klub Strážovské vrchy v Považskej Bystrici.

Na cestách Trenčianskeho kraja zomrelo pri dopravných nehodách 24 ľudí

Od začiatku roka do 26. augusta sa na cestách TSK stalo 851 dopravných nehôd. Zomrelo pri nich 24 ľudí, čo je o päť viac ako v rovnakom období minulého roku a najviac spomedzi slovenských krajov.

Na Zelenej vode zadržali medzinárodne hľadaného Bielorusa

Novomestskí policajti spolu s policajtmi trenčianskeho oddelenia cudzineckej polície kontrolovali ubytovacie zariadenie v areáli Zelená Voda za účelom kontroly pobytu cudzincov na území Slovenska.

Kaplnku sv. Heleny v P. Bystrici chcú zastrešiť skôr, ako napadne sneh

Niekoľko metrov od zhorenej kaplnky vyrástol nový kostol, ktorý však vysvätia až v polovici októbra. Nedeľnú svätú omšu preto slúžili na lúke vedľa kaplnky.

Mesto Prievidza sa zapojí do projektu transformácie uhoľných regiónov

Komunitárny program Horizon 2020 je jednou z iniciatív na európskej úrovni a je priamo fokusovaný na uhoľné regióny, ktoré budú čeliť transformácii.

Dodávateľ pre automobilový priemysel kupuje v Prievidzi ďalší pozemok

Investor chce pozemok využiť na výstavu výrobných hál automobilového priemyslu a prislúchajúcich budov, a to na externé logistické zabezpečenie výroby.

V Trenčianskom kraji sa dá elektronicky objednať v 52 ambulanciách

Systém elektronického objednávania využívajú všetky tri nemocnice v pôsobnosti TSK, najviac ambulancií sa zapojilo v bojnickej nemocnici.

Trenčín ovládnu dračie lode

Trenčianske podujatie je najväčšie svojho druhu na Slovensku.

Colorful People zahrá v trenčianskom Átriu juhoamerické melódie

Členovia skupiny Colorful People cestujú po svete a na svojich potulkách zbierajú inšpirácie, melódie a vášne, z ktorých stavajú repertoár.

Počas Bubble day v Handlovej odovzdajú štyri nové ihriská

Ihriská sú zostavené z certifikovaných herných prvkov a zostáv a poskytujú možnosti pre hru a rozvoj pohybových aktivít orientovaných na hrubú motoriku, priestorovú orientáciu či sústredenie.

DOVOLIL SI PRIVEĽA: Muž s putami na rukách zranil dvoch policajtov

Jeden z dvojice policajtov utrpel zranenie s dobou liečenia do sedem dní a ďalší utrpel zlomeninu záprstnej kosti s dobou liečenia asi 28 dní.

Na oslavách SNP na Mariánskom vŕšku premietnu i Kapitána Dabača

Podujatie Vatra SNP sa uskutoční v rámci osláv dvoch významných výročí mesta Prievidza.

Diaľničiari uzavrú pre opravu časť diaľničného mosta pri Trenčíne

Ako informovala hovorkyňa NDS Michaela Michalová, dôvodom uzavretia je oprava diaľničného mosta, obmedzenie bude od štvrtka (23.8.) od 8. h do nedele 28. októbra do 18. h.

Súčasťou osláv výročia SNP v Uhrovci bude i pochod Nesmrteľného pluku

V kultúrnom programe vystúpia Dychová hudba Hradišťanka, Folklórny súbor Jánošík – senior, Ľudová hudba Olšiakovci, sólisti donského kozáckeho chóru Volnij Don a Paľo Drapák.

Múzeum v Partizánskom sa rozšíri, výstava priblíži život za čias Baťu

Obyvatelia mesta, žiaci základných a stredných škôl, turisti, ktorí navštívia Partizánske a zaujíma ich batizmus, sa tam budú môcť oboznámiť s tým, ako sa žilo v Baťovanoch na začiatku ich budovania.

Nezvestného M. Karvaya z Prievidze našli v areáli bojnických kúpeľov

Po Prievidžanovi polícia pátrala po tom, ako v nedeľu 19. augusta ráno odišiel z domu, aby si kúpil cigarety, no nevrátil sa domov. ,aktualizované 

Na financovanie prípadných investícií vyčlenilo Partizánske 200.000 eu

Ďalších 15.000 eur z rezervného fondu mesta pôjde na vklad do vlastného imania Vydavateľstva TEMPO, mestská spoločnosť financie použije na splátku pôžičky.

Školáci a predškoláci v Partizánskom sa budú učiť korčuľovať

Mesto vďaka pilotnému projektu získa 250.000 eur, ktoré chce použiť na ďalšiu modernizáciu mestského zimného štadióna a zároveň vynaloží 60.000 eur na podporu projektu.

Trenčiansky kraj má už 23 obetí dopravných nehôd, najviac na Slovensku

Zomreli pri nich dvaja ľudia, dve osoby utrpeli ťažké zranenia.

UŽ ICH MAJÚ: Zadržali sprejerov, ktorí postriekali protihlukovú stenu

Železniciam Slovenskej republiky vznikla škoda asi 1000 eur.

VIDEO: Hasiči sa v noci nezastavili, v Považskej Bystrici horel kostol

Kaplnku sv. Heleny postavili v roku 1728, tento rok si pripomenuli 290 rokov od jej vzniku. ,aktualizované 

Dobrovoľní hasiči z Bystričian majú k dispozícii nový defibrilátor

Prístroj dostali do daru od Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

Do duálneho vzdelávania sa v Trenčianskom kraji zapojí 304 prvákov

Zmluvy o duálnom vzdelávaní má podpísaných všetkých 20 stredných odborných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, ktorým to umožňuje skladba učebných a študijných odborov.