Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Kúpele Piešťany po rekonštrukcii otvorili moderné balneocentrum

Na snímke zľava generálny riaditeľ Slovenské liečebné kúpele Piešťany a.s. Klaus Pilz, lekársky riaditeľ MUDr. Rastislav Gašpar a inžinieri, ktorí mali na starosti prerábanie centra počas slávnostného otvorenia Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Prestavba stála viac ako deväť miliónov eur.

Piešťany 9. apríla (TASR) – Po zhruba polrok trvajúcej rekonštrukcii odovzdali dnes Slovenské liečebné kúpele Piešťany, a.s., znovu do užívania svoje balneoterapeutické centrum. Na otvorení sa zúčastnili predstavitelia kúpeľov a pozvaní hostia.

Prestavba za viac ako deväť miliónov investovaných eur sa začala v novembri 2013 po 40 rokoch úspešnej prevádzky. Interiér, podobne ako pri 1. etape rekonštrukcie balneocentra, vyšiel z dielne známej rakúskej dizajnérky Giny Zarski, ktorá opakovane využila motívy symbolov piešťanských kúpeľov - lekna a páva. Realizačné projekty pochádzajú od architekta Christa Tursunova, ktorý bol autorom originálneho návrhu centra z konca 70. rokov.



Svoje kapacity rozšírilo zrkadlisko – bazén s termálnou liečivou vodou, zvýšila sa aj kapacita fitnescentra na 300 m2, pribudol krytý bazén s vlastnou rehabilitáciou a saunou. „Rehabilitačné centrum bude využívať najmodernejšie medicínske metódy, vrátane vybavenia s malou kuchynkou a automobilom, aby sa s rehabilitujúcimi pacientmi mohli čo najlepšie precvičovať úkony bežného života. Rehabilitačné prístroje podporujú rehabilitáciu kolena, ramien a kĺbov pri reumatických ťažkostiach a po operáciách," informovala hovorkyňa kúpeľov Tatiana Šuláková.