Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Na zámok v Holíči sa turisti toto leto bez sprievodcu nedostanú

Holíčsky zámok, archívne foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V mesiacoch jún a september bude zámok sprístupnený iba počas pracovného týždňa.

Holíč 7. júna (TASR) – Prebiehajúca rekonštrukcia tabačiarne a vodného valu na zámku v Holíči spôsobí počas letnej turistickej sezóny obmedzenia pre návštevníkov tejto národnej kultúrnej pamiatky. Areál zámku i Zámocká vináreň sú už pre verejnosť uzavreté, na prehliadku sa možno vydať iba so sprievodcom.

V mesiacoch jún a september bude zámok sprístupnený iba počas pracovného týždňa. Záujemcovia sa musia telefonicky alebo osobne ohlásiť sprievodcovi v Turisticko-informačnom centre na Bratislavskej ulici. V júli a auguste si návštevníci môžu prezrieť zámok so sprievodcom v stredu, štvrtok a piatok od 10.00 do 16.00 h, v sobotu a nedeľu od 13.00 do 16.00 h, so vstupom každú celú hodinu. Prehliadka sa však uskutoční len v prípade, ak na jeden vstup bude minimálne päť záujemcov.

Fotografovanie v zámockých priestoroch nie je zatiaľ obmedzené, budú však sťažené podmienky pri vstupe do zámku. Člnkovanie v zámockých vodných valoch nebude v tejto letnej turistickej sezóne vôbec možné. Ukončenie rekonštrukcie sa predpokladá do apríla 2016.