Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

PIEŠŤANY: Na radnici je bezpečnostný audit

Erb mesta Piešťany Foto: Heraldický register

Piešťanská radnica na svojom webe oznámila, že v týchto dňoch prebieha na mestskom úrade bezpečnostný audit, ktorý vykonáva interne zriadená bezpečnostná komisia.

Piešťany 19. marca (TASR) – Piešťanská radnica na svojom webe oznámila, že v týchto dňoch prebieha na mestskom úrade bezpečnostný audit, ktorý vykonáva interne zriadená bezpečnostná komisia. Jej predsedom je viceprimátor Michal Hynek a ďalšími členmi zamestnanci mestského úradu.

Cieľom auditu je prešetrenie podnetov od obyvateľov i medializovaných vyjadrení, napríklad aj Transparency International Slovensko, o podozrení z klientelizmu. "Na základe podnetov vznikli vážne podozrenia aj z vynášania interných informácií, zo zneužívania postavenia, podozrenia z výkonu podnikateľskej činnosti na prostriedkoch zamestnávateľa a podozrenia z iných vážnych bezpečnostných incidentov," uviedla hovorkyňa Eva Bereczová na webovej stránke mesta. V rámci bezpečnostného auditu bolo zaistených niekoľko počítačov u zamestnancov. Pri manipulácii s nimi podľa hovorkyne nedošlo k sťahovaniu mailovej pošty zamestnancov na externé pamäťové zariadenie, na čo poukazovali jedny miestne noviny.

Existencia bezpečnostnej komisie je podľa hovorkyne zárukou, aby nedošlo k zneužitiu žiadnych dát a osobných údajov. Údaje, s ktorými komisia pracuje, nie sú poskytované ďalšej strane – ani osobe, ani firme. "Komisia postupuje v súlade s Bezpečnostnou smernicou mesta aj ďalšími internými normami. Činnosť bezpečnostnej komisie je takisto v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov, v súlade s Ústavou Slovenskej republiky aj v súlade s inými ustanoveniami zákonov," dodala hovorkyňa. "Sme presvedčení, že bezpečnostný audit na mestskom úrade bol nutný a veríme, že ho občania mesta vítajú, nakoľko je jedným z krokov k zvýšeniu transparentnosti," uvádza sa na webovej stránke mesta. Jeho výsledky zverejnia neskôr.