Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Poslanci OĽaNO poslali otvorený list trnavskému primátorovi Butkovi

Jozef Viskupič Foto: TASR/Martin Baumann

V liste poslanci konštatujú, že Trnava sa rozhodnutím vzdialila princípom dobrej správy mesta.

Trnava 26. februára (TASR) – Otvorený list súvislosti s rozhodnutím o predaji pozemkov na križovatke Špačinskej cesty a ulice Andreja Kmeťa v Trnave, kde by mala zeleň nahradiť čerpacia stanica, poslali dnes na adresu primátora Vladimíra Butka poslanci NR SR za OĽaNO Jozef Viskupič, Erika Jurinová a Mikuláš Huba.

V liste konštatujú, že Trnava sa rozhodnutím vzdialila princípom dobrej správy mesta. "Mestské zastupiteľstvo v Trnave napriek verejne vysloveným pochybnostiam schválilo 18. februára predaj pozemkov spoločnosti Tir Petroleum bez verejnej súťaže. Tieto pochybnosti vyvoláva zmena plánovaného dlhodobého prenájmu na predaj a tiež chýbajú logické dôvody, pre ktoré by v meste mala pribudnúť ďalšia čerpacia stanica, keďže ich je v meste dostatok. Nehovoriac o tom, že toto rozhodnutie ignoruje potreby obyvateľov Trnavy," uvádza sa v liste.

Autori dodávajú, že dostávajú množstvo reakcií obyvateľov, ktorí danému rozhodnutiu taktiež nerozumejú a žiadajú, aby sa mesto Trnava správalo transparentne. Mnohí sa podľa listu pýtajú, či mesto neslúži záujmu bohatých podnikateľov a developerov, no pritom zabúda na všetkých ľudí, ktorí tu žijú. "Trnavčania si prajú predovšetkým viac zelene," píše sa v otvorenom liste poslancov OĽaNO.

Moderné mesto sa podľa nich správa transparentne, nemôže dopustiť pochybný predaj bez verejnej súťaže, vysvetľuje svoje kroky občanom zrozumiteľne a vie ich logicky zdôvodniť. "Preto si vás záverom dovoľujeme verejne vyzvať, aby ste tento predaj nepodpísali a zastavili tak toto zlé rozhodnutie," napísali poslanci. Pokračovali, že "považujú za najvyššiu prioritu ochranu verejného záujmu, v tomto prípade obyvateľov mesta Trnava, ktorí majú právo na primeranú kvalitu života v meste, ktoré patrí predovšetkým im, a ktorého majetok majú volení zástupcovia zodpovedne spravovať predovšetkým v najlepšom záujme mesta a jeho obyvateľov".

Hovorca Trnavy Pavol Tomašovič pre TASR uviedol, že otvorený list prišiel na adresu primátora dnes popoludní a vzhľadom na plánovaný pracovný program sa ním bude Butko zaoberať nasledujúci deň.