Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Počas víkendu horeli v Trnavskom kraji dva rodinné domy

Pri požiari rodinného domu v obci Štvrtok na Ostrove, okres Dunajská Streda, zasahovali v nedeľu 13. apríla 2014 o 18.30 h šiesti príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zo Šamorína. Foto: TASR/HaZZ v Trnave

Hasiči zasahovali pri požiaroch v obci Štvrtok na Ostrove a v obci Krakovany.

Štvrtok na Ostrove 14. apríla (TASR) - Pri požiari rodinného domu v obci Štvrtok na Ostrove, okres Dunajská Streda, zasahovali v nedeľu (13.4.) o 18.30 h šiesti príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zo Šamorína. Informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Tomáš Bílik.

Podľa jeho slov likvidáciu požiaru komplikovalo silné zadymenie priestorov. Požiar postihol drevené schodisko a časť podkrovia. Hasiči na zdolanie ohňa nasadili dva vysokotlakové prúdy a jeden prúd „C“. "Z dôvodu likvidácie skrytých ohnísk museli rozobrať časť podlahy a drevených stien v podkroví," dodal hovorca.

Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania. Materiálna škoda nebola zatiaľ vyčíslená.

Požiar rodinného domu ohlásili aj v sobotu (12.4.) z obce Krakovany v okrese Piešťany. "Tam na Sadovej ulici zasahovalo taktiež šesť hasičov s dvoma hasičskými technikami," povedal Bílik. Uviedol, že v objekte rodinného domu horela izba na prízemí, ktorú celkom zachvátil plameň. Ostatné priestory rodinného domu boli silne zadymené splodinami horenia. Majiteľ domu sa snažil pred príchodom hasičov uhasiť požiar svojpomocne, čo sa mu však nepodarilo. Na likvidáciu požiaru hasiči použili dva vysokotlakové prúdy.

Škodu na majetku predbežne vyčíslili na 30.000 eur. Požiar pravdepodobne spôsobila technická porucha na elektrickom zariadení.