Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Colníci zo Senice odhalili nelegálne cigarety

Na snímke zdržané kartóny cigariet Foto: TASR/Colný úrad Nové Zámky

Cigarety prevážalo vozidlo Renault Master so slovenským evidenčným číslom a malo namierené do Poľska.

Trnava/Brodské 18. marca (TASR) - Colníci zo Senice odhalili 464.600 kusov nelegálnych cigariet. Únik na spotrebnej dani by predstavoval takmer 45.000 eur.

Cigarety prevážalo vozidlo Renault Master so slovenským evidenčným číslom a vodičom Jurajom S., slovenskej národnosti, po diaľnici D2, v smere do Českej republiky. Po kontrole vozidla colníci zistili, že v úložnom priestore sa nachádzali kartóny spotrebiteľského balenia cigariet. Vodič tvrdil, že cigarety vezie ďalej do Poľska. Na otázku colníkov, odkedy takýto obchod robí, tvrdil, že od októbra minulého roku. Colníci fyzickou kontrolou zistili, že vo vozidle sa nachádzajú nelegálne cigarety rôznych značiek, ktoré boli označené českou kontrolnou známkou. Vzhľadom na podozrenie z daňového úniku a zo spáchania trestného činu pre porušovanie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru bol prípad odovzdaný vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu v Trnave Iveta Švárna.

V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi za takýto trestný čin podľa trestného zákona trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.