Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Trnavskí poslanci uvoľnili z rezervného fondu 600.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Lukáš Grinaj

"Rozpočet aktualizovali poslanci aj v príjmovej časti a tiež vo finančných operáciách," konštatoval hovorca mesta.

Trnava 23. júna (TASR) – Už druhú aktualizáciu rozpočtu mesta na rok 2015 schválili dnes poslanci na treťom riadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Trnave. Z rezervného fondu sa podľa ich hlasovania použije spolu viac ako 600.000 eur.

V programe Doprava schválili opravy chodníkov, realizáciou ktorých sa zabezpečí cyklo a pešie prepojenie medzi centrom mesta, sídliskom Linčianska a priemyselnou zónou Trnava juhozápad. Doplnené sú finančné prostriedky na rekonštrukciu mosta na Radlinského ulici o 90.000 eur pre nové skutočnosti zistené pri stavebných prácach. Ďalších 20.000 eur je určených na projektovú dokumentáciu športového areálu Slávia. Projektová dokumentácia na rekonštrukciu Hollého a Halenárskej ulice vyjde na 25.000 eur a Štefánikovej ulice 28.000 eur.

V programe Životné prostredie sú výdavky na humanizáciu obytného súboru A. Kubinu – úpravu betónovej plochy vo výške takmer 20.000 eur. V programe Odpadového hospodárstva je 60.000 eur na projektovú dokumentáciu a začiatok realizácie 5. kazety na skládke komunálneho odpadu na Zavarskej ceste s tým, že dobudovaná by mala byť v roku 2016.

"Rozpočet aktualizovali poslanci aj v príjmovej časti a tiež vo finančných operáciách. Ide o započítanie zvýšených príjmov z dane z nehnuteľností, kde bol od začiatku roka zaznamenaný lepší výber dane," konštatoval hovorca mesta Pavol Tomašovič. V súvislosti s predajom pozemku pod budúci akvapark pribudla do príjmov prvá splátka 100.000 eur. Došlo aj k zvýšeniu príjmu z podielových daní o 300.000 eur podľa vývoja za január až máj 2015. Súvisí to s celkovým rastom ekonomiky SR a rastom zamestnanosti.