Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

V lete bude na trnavskej pešej zóne každý deň koncert

Ilustračné foto. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Prvé júlové dni odštartujú šnúru viacerých aktivít.

Trnava 15. júna (TASR) – Aj toto leto sa môžu Trnavčania tešiť, že v júli a auguste bude každý deň v podvečer na pešej zóne koncert. Pre dospelých i deti, milovníkov hudby i divadla pripravila radnica pestrú ponuku podujatí, ktoré sa začnú 1. júla workshopom etnického bubnovania Tóna Gútha.

Od tohto dňa bude na Trojičnom námestí Bažant aj kinematograf. "Návštevníci tak môžu prejsť z jednej kultúrnej aktivity k druhej. Snažili sme sa program kultúrneho leta v Trnave zostaviť tak, aby prilákal všetkých," povedal za organizátorov podujatí mesta Peter Cagala. Snahou je oživiť menšími i väčšími akciami centrum a pritiahnuť doň ľudí. "Najmä komunitné podujatia sa nám v poslednom období veľmi osvedčili, Trnavčania získavajú opäť pocit, že sa v ich meste niečo deje," povedal Cagala.

Prvé júlové dni odštartujú šnúru viacerých aktivít. V piatok 3. júla a potom ešte tri piatky po sebe budú v Kamennom mlyne divadielka pre najmenších divákov. V nedeľu 5. júla začnú obľúbené Potulky Malým Rímom a každý týždeň do konca augusta zavedú záujemcov na pekné a málo známe miesta Trnavy. V ten istý deň odštartujú aj promenádne koncerty pre milovníkov dychovky, ktoré sa konajú každoročne v Mestskom amfiteátri. "V júli so začiatkom o 18. hodine, v auguste o 17. hodine," dodal Cagala.

Dve pokračovania bude mať 6. ročník festivalu hudby najmä pre mladých Proma Frajdej, v piatok 17. a 31. júla dá možnosť predstaviť sa trnavským i mimotrnavským formáciám nastupujúcej muzikantskej generácie. Na 19. júla je zarezervovaná trnavská Botanická záhrada na Trnavský piknik, ktorého cieľom je pootvoriť pre mnohých možno nepoznaný kút mesta.

Dvanásty ročník Trnavského jazzyka – medzinárodného jazzového festivalu bude 7. a 8. augusta a milovníci tohto hudobného žánru sa môžu tešiť okrem iných aj na hviezdu Anna Maria Jopek. Jazz vystrieda folklór o niekoľko dní neskôr na medzinárodnom folklórnom festivale Trnavská brána (14. až 16. augusta).

"Dohromady je to viac ako sto podujatí na kultúrne leto v Trnave, ktoré zorganizovalo mesto alebo na ktorých samospráva participuje. Pre Trnavčanov však pripravujú akcie aj ďalšie subjekty," dodal Cagala. Medzi zaujímavými hosťami na každodennom Lete na korze budú podľa jeho slov napríklad Serenades Sisters, Musica Medica, Graeme Mark, Silvia Josifovska, Varga kvartet, Braňo Jobus i Túlavé divadlo. "Pozvali sme široké spektrum - trnavských umelcov, divadelné súbory, taktiež dievčatá, ktoré sa venujú v rámci Trnavy móde a aj hudobníkov a divadlá z celého Slovenska a taktiež sem zavítajú aj maďarskí, rakúski, americkí hudobníci, privítame aj duo zo Senegalu, takže spektrum tu bude medzinárodné. V júli začíname vždy o 19. hodine a v auguste o 18. hodine," informoval Cagala. Bližšie informácie nájdu záujemcovia na stránke Leta na korze na sociálnej sieti.