Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trnavský kraj

Vlastivedné múzeum v Galante predstavilo svoje tlačové periodikum

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

V prvom čísle sa čitateľom prihovorili predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš aj riaditeľ múzea Jozef Keppert.

Galanta 2. apríla (TASR) - Prvé číslo Občasníka Vlastivedného múzea v Galante sa v týchto dňoch dostáva do rúk návštevníkov múzea. Informuje o aktualitách a zaujímavostiach múzea.

V prvom čísle sa čitateľom prihovorili predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš aj riaditeľ múzea Jozef Keppert. Občasník približuje aj úspechy múzea v roku 2015. Nechýbajú články o aktuálnej výstave Ľudovít Štúr a jeho doba, o krasliciach z etnologických zbierok múzea či informácie o podujatiach, ktoré organizuje múzeum počas celého tohto roka. TASR informovala lektorka múzea Katarína Búsová.

Zdôraznila, že najbližšie významné podujatie organizujú 21. mája. "Naše múzeum sa zapája do celosvetového festivalu Noc múzeí a galérií. Brány múzea zostanú pre návštevníkov túto sobotu otvorené do neskorých večerných hodín, aby im ponúkli bohatý sprievodný program a umožnili prehliadku expozícií," uviedla. Podčiarkla, že tieto aktivity pomôžu verejnosti, aj prostredníctvom takto získaných informácií a zážitkov, lepšie chápať význam múzeí, galérií a ich úlohy pri záchrane, ochrane a sprístupňovaní kultúrneho dedičstva. Dodala, že program pripravujú v spolupráci s historickými kaštieľmi v Galante.