Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Väčšinu zranených z nehody autobusu už prepustili z nemocnice

Z tragickej dopravnej nehody autobusu žiakov športového gymnázia z Trnavy, ktorá sa stala 6. júna 2014 na 73. kilometri diaľnice D1 v smere z Piešťan do Trnavy. Pri nehode prišli o život štyri deti. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Nehoda na úseku diaľnice D1 za Piešťanmi v smere na Hlohovec sa stala v piatok 6. júna medzi 74. a 75. kilometrom, na mieste zahynuli štyri študentky.

Trnava 8. júna (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici (FN) Trnava je aktuálne hospitalizovaných sedem zranených z piatkovej (6. 6.) nehody školského autobusu na diaľnici D1. V priebehu dneška a soboty 7. júna prepustili do domácej starostlivosti 12 hospitalizovaných. Päť pacientov zostalo na traumatológii a dvaja na chirurgii. Uviedol to dnes pre TASR riaditeľ nemocnice Martin Tabaček.

"U všetkých sa stav zlepšil," konštatoval a dodal, že posledných hospitalizovaných prepustia v závislosti od vývoja ich zdravotného stavu pravdepodobne v priebehu nasledujúceho týždňa.

Nehoda na úseku diaľnice D1 za Piešťanmi v smere na Hlohovec sa stala v piatok 6. júna medzi 74. a 75. kilometrom, na mieste zahynuli štyri študentky. V autobuse sa viezlo 29 žiakov Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave, dve učiteľky a šofér. Do nemocnice v Trnave odviezli 19 zranených, šesť do Piešťan do Nemocnice Alexandra Wintera a dvoch do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave. Voči vodičovi autobusu začala polícia trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie.