Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia UNESCO a veda

Ceny za vedu a techniku 2019 odovzdajú 7. novembra

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Poslaním Ceny za vedu a techniku je podľa jej štatútu oceniť mimoriadne a vynikajúce výsledky v oblasti vedy a techniky dosiahnuté na Slovensku.

Bratislava 29. októbra (TASR) - Ministerstvo školstva s cieľom podporiť rozvoj vedy a techniky a oceniť mimoriadne výsledky v tejto oblasti udelí aj tento rok najvyššie ocenenie v oblasti vedy a techniky. Tohtoročnú Cenu za vedu a techniku odovzdá v piatich kategóriách 7. novembra v Bratislave, a to v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku.

"Pre rok 2019 bude ministerstvo školstva udeľovať Cenu za vedu a techniku v kategóriách - osobnosť vedy a techniky, celoživotné zásluhy v oblasti vedy a techniky, osobnosť vedy a techniky do 35 rokov, popularizátor vedy a vedecko-technický tím roka," informujú o tom organizátori Týždňa vedy a techniky na Slovensku na webe podujatia.

Poslaním Ceny za vedu a techniku je podľa jej štatútu oceniť mimoriadne a vynikajúce výsledky v oblasti vedy a techniky dosiahnuté na Slovensku. Taktiež aj zvyšovať záujem o rozvoj vedy a techniky v spoločnosti.

V roku 2014 sa po prvýkrát odovzdávali Ceny za vedu a techniku, ktoré nahradili doteraz odovzdávané Ceny ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR. Táto transformácia mala za cieľ zvýšiť spoločenskú prestíž udeľovania cien za vedu a techniku.